În România, consumul de ciocolată pe cap de locuitor se situează sub valoarea de 2 kg/an, în timp ce în unele țări occidentale consumul este de 8-10 kg pe cap de locuitor pe an.
Joi
27.09.2012
Leonidas deschide mâine un nou magazin în franciză în centrul țării.
 

Prima ciocolaterie Leonidas din Brașov va fi deschisă vineri, 28 septembrie, în centrul istoric al orașului. Magazinul funcționează în regim de franciză și este cea de-a patra unitate din rețeaua dezvoltată de omul de afaceri Ion Codreanu. Investiția în noua ciocolaterie se ridică la aproximativ 35.000 de euro.

Ion Codreanu mai deține propriul său magazin Leonidas în zona Dorobanți din București și francizele a două unități situate tot în Capitală. În anul 2011, vânzările de praline în cele trei magazine au atins aproximativ 7,5 tone, în creștere cu aproximativ o tonă, comparativ cu anul precedent. Omul de afaceri vrea să-și extindă afacerea și în Cluj Napoca, Timișoara și Iași.

”Dintre cele peste 100 de sortimente de praline comercializate de brandul belgian, printre preferatele românilor se numără ”Gianduja”– pralină pură din gama cu cremă pralinată, ”Europe”– ciocolată, cremă ganache și rom din gama ganache, ”Manon Café Blanc”– ciocolată albă pralinată cu cremă de unt mocha și alună întreagă din gama cremă de unt.”, se arată într-un comunicat al Leonidas.

Producătorul de ciocolată Leonidas comercializează peste 100 de tipuri diferite de ciocolată belgiană în peste 1.400 puncte de vânzare din întreaga lume.

Studiile arată că aproximativ 88% dintre români (aproximativ 16.720.000 persoane) consumă ciocolată. Consumul de ciocolată pe cap de locuitor în țara noastră se situează sub valoarea de 2 kilograme pe an, în timp ce în unele țări occidentale consumul este de 8-10 kilograme pe cap de locuitor pe an.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/1/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015