Lidl a ajuns la o reţea de 145 de magazine

În 2011, rețeaua Lidl a crescut cu 22 de noi magazine, dintre care 11 inaugurate într-o singură zi, în cursul lunii octombrie.
Joi
04.10.2012
Poştaşul care anunţă promoţiile retailerului va fi auzit şi la posturile de radio din Sighetu Marmaţiei.
 

Retailerul german Lidl deschide pe 4 octombrie un nou magazin în Sighetu Marmaţiei. Noul supermarket, situat pe strada Bogdan Vodă, ridică numărul unităţilor Lidl la 145. Pe aceeaşi stradă se află şi un hipermarket Kaufland. Sighetu Marmaţiei, cu o populaţie de peste 35.000 de locuitori, a fost ocolit multă vreme de marile lanţuri de retail. În afară de cei doi retaileri germani, în municipiu mai există o singură unitate de comerţ modern, un Carrefour Market, în prezent existând suficient loc pentru noi spaţii comerciale.

Sectorul de retail modern din România este mai puţin sofisticat decât cel din vestul Europei, iar politicile de preţ nu sunt întotdeauna corelate cu localizarea magazinelor, potrivit consultanţilor de la Roland Berger Strategy Consultants, citaţi de Wall-Street. Aceştia au realizat un studiu care acoperă toţi jucătorii de retail FMCG (Fast Moving Consumer Goods) din România, în comparaţie cu cei din pieţele mature din Europa de Vest.

Retailerii din România „sunt reticenţi în a se diferenţia activ pe baza politicilor de preţ”, spun consultanţii Roland Berger. Pe pieţele din vestul Europei discounterii (magazinele cu preţuri mici) şi operatorii cash&carry (cu vânzare en-gros) au preţuri considerabil mai mici faţă de hipermarketuri şi supermarketuri.

Fiecare tip de magazin îşi are reprezentanţi în România: Lidl şi Penny Market pentru discounteri, Metro şi Selgros pentru sectorul cash & carry, Cora, Auchan, Carrefour şi Real pentru hipermarketuri, Mega Image şi Billa pentru supermarketuri.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Europa. Retailerul german activează în peste 20 de țări și deține peste 100 de centre logistice, care aprovizionează aproximativ 9.000 de magazine.

Lidl a intrat pe piaţa locală în anul 2011, prin achiziţia reţelei Plus. În prezent, retailerul are peste 3.000 de angajaţi în magazinele, centrele regionale de distribuţie şi în sediul central din România. În cursul acestui an Lidl a deschis 16 magazine, reţeaua retailerului ajungând la un număr de 145 de unităţi.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/1/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Storcătorul de bani

La cum arata paharul de suc din imagine...sigur o sa le mearga bine...

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Storcătorul de bani

De ce nu storcator de fructe romanesti si legume a caror gust este unic.Portocalele le importam si sunt tratate sa reziate transportului , diferentelor de temperatura,costuri...

3 Declaratii
Final 12.05.2015