Carrefour a deschis un nou magazin în franciză

Grupul Carrefour este prezent cu peste 9.500 de magazine în 32 de ţări din întreaga lume.
Joi
04.10.2012
Tot mai mulţi retaileri din România au ales în acest an să se dezvolte pe segmentul magazinelor de proximitate.
 

Carrefour a deschis cel de-al optulea magazin de proximitate al rețelei, pe bulevardul Decebal din Capitală. Noua unitate are o suprafaţă de aproximativ 190 de metri pătraţi şi oferă o gamă de circa 4.000 de produse. Retailerul francez se extinde pe segmentul magazinelor de proximitate în parteneriat cu Angst, un brand de succes din România. Franciza Carrefour Express Angst a fost lansată în România în octombrie 2011, iar primul magazin de proximitate a fost deschis în piaţa Domenii din Bucureşti.

Un magazin Carrefour Express Angst din Capitală a fost închis în luna septembrie din cauză că nu era rentabil, însă Sorin Minea, preşedintele Angst, a anunţat la momentul respectiv că până la finalul acestui an ar putea deschide alte două noi unităţi. Carrefour operează în prezent în România 3 formate de magazine: 24 de hipermarketuri Carrefour, 59 de supermarketuri Carrefour Market şi 8 magazine de proximitate Carrefour Express.

În ultima perioada tot mai mulţi cumpărători din supermarketuri au migrat către o nouă nişă din piaţa locală de retail: magazinele de proximitate. Segmentul magazinelor de proximitate din România a fost atacat de retaileri precum Carrefour, Profi, Metro şi Mega Image, care fac concurenţă directă celor aproximativ 70.000 de magazine de bloc şi chioşcuri de pe piaţa românească.

La începutul acestui an Profi a renunţat la statutul de discounter şi s-a redenumit magazin de proximitate. Retailerul a ajuns la un număr de 132 de unităţi pe piaţa locală şi ar putea depăși numărul de magazine pe care și-a propus să le deschidă în 2012.

Metro a lansat în luna martie a acestui an franciza „La Doi Paşi”, iar la două luni de la startul oficial al programului reţeaua lanţului de retailerul cuprindea peste 200 de magazine. În prezent, Metro are peste 400 de magazine de proximitate, deschise sub sigla „La Doi Paşi”. Noul concept i-a făcut intrarea retailerului şi în zona rurală, jumătate dintre magazine fiind deschise în comune și sate.

Mega Image este un alt retailer care se dezvoltă pe segmentul magazinelor de proximitate pe piaţa românească, prin intermediul conceptului Shop&Go. Belgienii au deschis în 2012 peste 35 de magazine de acest tip în Capitală şi vor să ducă acest concept şi în provincie.

(L.N.)
Elena Cărăușu
ziarist
/1/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Franciza iubitorilor de animale

M-ar interesa detalii pentru județul Gorj. Mulțumesc!

1 Declaratii
Final 25.03.2021
Grupul Floria atacă piața B2B

Bună. Ma numesc Emilia. Am 44 de ani. Ma interesează o franciza ptr o florărie. Am avut o florărie deschisa în Rm Vilcea. Pe care am închis-o temporar... Vreau sa...

1 Declaratii
Final 14.12.2019
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015