Starbucks vine în biroul companiilor

Conceptul Starbucks Office Coffee oferă peste 20 de sortimente de cafea.
Vineri
05.10.2012
Lanțul de cafenele a încheiat un parteneriat cu cea mai mare companie de automate de cafea din Europa.
 

Starbucks a încheiat un parteneriat cu Selecta, cea mai mare companie de vendomate: automate de cafea, băuturi şi snacks-uri din Europa. Cele două companii au creat conceptul Starbucks Office Coffee, care oferă clienţilor posibilitatea de a-şi procura singuri sortimentele preferate de cafea ale brand-ului de la automatele de cafea Selecta. Primul automat de cafea este deja testat la sediul Starbucks din Elveţia. Noul concept este destinat în general zonelor în care sunt situate cele mai mari clădiri de birouri, ai căror angajaţi preferă să îşi ia cafeaua la pachet.

Starbucks a deschis primele 50 de cafenele din Elveţia în urmă cu peste 10 ani, iar brandul se bucură în continuare de popularitate pe piaţa austriacă.„Căutăm tot timpul modalităţi unice şi cele mai bune locaţii pentru a interacţiona cu clienţii noştri. Parteneriatul cu Selecta ne oferă posibilitatea să ducem experienţa cafelei Starbucks direct la sediul companiilor şi suntem nerăbdători să extindem noul concept în cât mai multe birouri din Elveţia.”, a declarat Franck Wubben, managerul Starbucks în Elveţia şi Austria.

Selecta distribuie automate de cafea în peste 100.000 de locaţii din Europa şi în peste 15.000 din Elveţia. Thomas Nussbaumer, manager Selecta, a declarat: „Selecta înţelege că oamenii şi-au schimbat modul în care servesc cafeaua şi alte băuturi calde. Împreună cu Starbucks venim în întâmpinarea aşteptărilor acestora şi le aducem cafeaua preferată direct la birou.”

Conceptul Starbucks Office Coffee va fi disponibil în trei dimensiuni diferite: mici, medii şi mari (de tip coffee corner) pentru a putea fi integrat în birourile cât mai multor companii. Toate cele trei versiuni vor funcţiona cu echipamente de tip self-service şi vor oferi peste 20 de sortimente de cafea.

Deşi în Statele Unite ale Americii parcurge un traseu ascendent, Starbucks a anunţat că va închide o serie de unităţi din Europa din cauza rezultatelor sub așteptări înregistrate de acestea și a problemeor economice din regiune. Parteneriatul cu Selecta poate ajuta reţeaua de cafenele să câştige din nou teren pe piaţa europeană.

Prezent în România din anul 2007, Starbuck operează în ţara noastră opt unități: cinci în București : Plaza România, București Mall, Băneasa Shopping City, America House, AFI Palace Cotroceni, și câte una în Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov. Noul concept Starbucks Office Coffee ar putea avea succes pe piaţa românească întrucât vendomatele au devenit o prezenţă obişnuită în viaţa românilor. Un raport al Euromonitor International arată că piaţa locală de vending va avea o creştere anuală de 7% şi va ajunge la peste opt milioane de euro până în 2015, de la aproximativ şase milioane jumătate de euro în prezent.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Franciza iubitorilor de animale

M-ar interesa detalii pentru județul Gorj. Mulțumesc!

1 Declaratii
Final 25.03.2021
Grupul Floria atacă piața B2B

Bună. Ma numesc Emilia. Am 44 de ani. Ma interesează o franciza ptr o florărie. Am avut o florărie deschisa în Rm Vilcea. Pe care am închis-o temporar... Vreau sa...

1 Declaratii
Final 14.12.2019
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015