Va vinde McDonald’s cafea în supermarket?

McDonald’s are 62 de milioane de clienți zilnic, adică mai mulți decât populația Marii Britanii.
Marți
09.10.2012
Lanțul de fast-food a înaintat demersurile necesare obținerii unei licențe prin care să vândă cafea măcinată și boabe.
 

Publicația BurgerBusiness aduce o veste bună pentru cei cărora le place cafeaua de la McDonald's, dar preferă să-și prepare singuri băutura care îi trezește dimineața. Lanțul de fast-food ar putea începe în curând să comercializeze propria cafea în magazine și supermarketuri și a înaintat demersurile necesare obținerii unei licențe prin care să vândă cafea măcinată și boabe.

Jurnaliștii de la BurgerBusiness nu au obținut însă o confirmare pentru lansarea noului produs de la reprezentanții lanțului de fast-food. ”Nu pot nici să confirm, nici să fac speculații despre planurile companiei.”, a declarat PR-ul McDonald's.

În ultimii McDonald's a încercat să se ridice la nivelul principalilor concurenți de pe piața cafelei din Statele Unite ale Americii, Starbucks și Dunkin' Donuts, care comercializează deja cafea și în magazine. Eforturile companiei pot fi observate în evoluția cifrei de afaceri: de la 2% în 2004, la 6% în 2010.

Piața cafelei din Statele Unite ale Americii este foarte competitivă, principalii 5 jucători fiind Green Mountain Coffee, Kraft, Nestle, Starbucks și The J.M. Smucker Company, potrivit unui raport realizat în august 2012 de IBISWorld. Chiar și unuia dintre cele mai mari lanțuri de fast-food din lume i-ar putea fi greu să pătrundă pe această piață.

Cafeaua este principala sursă de venit a multor țări din America Latină și din Africa. Cele mai importante piețe ale cafelei la nivel mondial sunt la New York și Londra. În România, piața cafelei este împărțită între 4 jucători mari: Elite, Kraft, Tchibo și Nestle.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Storcătorul de bani

La cum arata paharul de suc din imagine...sigur o sa le mearga bine...

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Storcătorul de bani

De ce nu storcator de fructe romanesti si legume a caror gust este unic.Portocalele le importam si sunt tratate sa reziate transportului , diferentelor de temperatura,costuri...

3 Declaratii
Final 12.05.2015