Achizitia hipermarketurilor Real de către francezii de la Auchan ar putea fi semnată joi, 29 noiembrie, scrie ZF.
Marţi
27.11.2012
Negocierile pentru preluarea magazinelor din țara nostră sunt aproape de finalizare, iar prețul de achiziție ar putea ajunge la 900 milioane de euro.
 

Grupul german Real, parte a grupului german Metro AG, intenționează să-și vândă operațiunile din întreaga Europă de Est, potrivit analiștilor economici. Principalul favorit pentru preluarea hipermarketurilor din întreaga regiune, inclusiv din România, este retailerul francez Auchan. Negocierile pentru preluarea magazinelor din țara noastră sunt aproape de final, iar prețul de achiziție ar putea ajunge la 900 milioane de euro.

Real a intrat pe piața din România în anul 2006 și deține 25 hipermarketuri în 18 orașe din țară. Rețeaua retailerului numără peste 420 de magazine în Germania, Polonia, Rusia, România, Turcia și Ucraina. Vânzările Real au scăzut de la 694 milioane de euro în 2010, la 627 milioane de euro anul trecut.Despre vânzarea lanțului de hipermarketuri Real, , către alti jucători din piața de retail europeană există zvonuri din 2010.

Dacă tranzacția dintre Metro și Auchan s-ar concretiza, francezii vor deține pe plan local 35 de hipermarketuri, iar efectele s-ar resimți la nivelul principalilor concurenți de pe piața locală de retail. Auchan va deveni un competitor direct pentru cel mai extins lanț de hipermarketuri din țara noastră, Kaufland, dar și pentru Carrefour (24 hipermarketuri), grupul francez despre care s-a vehiculat în urmă cu câteva luni că ar putea părăsi România.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Franciza iubitorilor de animale

M-ar interesa detalii pentru județul Gorj. Mulțumesc!

1 Declaratii
Final 25.03.2021
Grupul Floria atacă piața B2B

Bună. Ma numesc Emilia. Am 44 de ani. Ma interesează o franciza ptr o florărie. Am avut o florărie deschisa în Rm Vilcea. Pe care am închis-o temporar... Vreau sa...

1 Declaratii
Final 14.12.2019
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015