Franciza Carrefour se extinde în cartierele bucureștene

Noul magazin Carrefour Express Angst Amzei ocupă o suprafață de peste 230 mp și oferă o gamă de circa 3.500 de produse.
Miercuri
05.12.2012
Carrefour pierde poziția a doua în topul lanțurilor de hipermarketuri din România în favoarea Auchan, dar continuă expansiunea pe segmentul de proximitate.
 

Carrefour, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de retail din România, a anunțat la finalul lunii noiembrie remodelarea unui fost magazin Angst din București. Noua unitate Carrefour Express Angst Amzei a devenit cea de-a 14-a unitate a rețelei de franciză Carrefour Express. Retailerul francez operează pe piața locală, pe lângă magazinele de proximitate, 24 de hipermarketuri și 65 de supermarketuri Carrefour Market.

Carrefour a lansat franciza Carrefour Express Angst în urmă cu aproximativ un an, prin încheierea parteneriatului cu Angst, un brand de succes din România. Primul magazin al rețelei a fost deschis în Piața Domenii din București. Pentru a deveni francizat Carrefour, Sorin Minea, președintele Angst, a negociat cu francezii aproximativ un an.

Carrefour ocupa poziția a doua în topul lanțurilor de hipermarketuri din România, însă după ce Auchan a preluat 20 din cele 24 de magazine Real de pe piața locală, a coborât pe locul trei. Liderul clasamentului este Kaufland cu o rețea de 81 de hipermarketuri pe piața locală, cele mai recente unități fiind deschise pe 3 decembrie la Curtea de Argeș și pe 28 noiembrie la Călărași.

Potrivit reprezentanților marilor rețele comerciale, o eventuală intrare pe piață a unui mare retailer se poate face numai printr-o achiziție a unui lanț deja existent. "Ca green field nu prea mai e loc pe piaţa hipermarketurilor. E deja aglomerată şi în fiecare oraş mare există cel puţin un hipermarket", a declarat agenţiei Mediafax Alexandru Vlad, vicepreşedintele Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015