În 2012, la nivel global, Starbucks a deschis peste 230 de cafenele noi, la care se adaugă cele 600 de magazine din China. În anul 2013, lanțul de cafenele plănuiește să deschidă încă 1.200 de unități.
Joi
03.01.2013
Autoritățile britanice au arătat că Starbucks evită să plătească impozitele.
 

Starbucks a intrat pe piața britanică în urmă cu 14 ani. Până în prezent compania a dezvoltat o rețea de 750 de cafenele și a înregistrat vânzări totale de 3 miliarde de lire. Autoritățile britanice au intrat în alertă după ce au observat că Starbucks a plătit în total impozite în valoare de 8.5 milioane lire (valoarea impozitului este de 25%) în condițiile în care în ultimii trei ani nu a cotizat cu niciun bănuț la bugetul statului.

The Guardian informează că lanțul de cafenele plătește în Marea Britanie un impozit mult mai mic în comparație cu celelalte țări în care grupul este prezent. O parte din venitul Starbucks ajunge în Danemarca, de unde compania achiziționează materii prime și rețete și în Elveția, unde vinde cafea boabe. De asemenea, Starbucks Marea Britanie investește sume considerabile în cercetare și dezvoltare, bani care pot fi recuperați din impozite.

Chiar dacă taxele lanțului de cafenele se reduc, Starbucks se confruntă însă cu o mare problemă: nemulțumirea și criticile clienților. Unile voci au acuzat compania de atitudine neetică și de black PR, în timp ce unii clienți au declanșat un boicot împotriva cafenelelor. Spre nemulțumirea autorităților britanice toate acțiunile lanțului de cafenele sunt legale.

Starbucks este prezent pe piața din România din anul 2007, unde operează 8 unități: 5 în București : Plaza România, București Mall, Băneasa Shopping City, America House, AFI Palace Cotroceni, și câte una în Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov. Pe piața locală, Starbucks concurează cu Turabo Cafe, CreamCaffe, ViaCaffe, Coffeeright, Gloria Jean's.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Storcătorul de bani

La cum arata paharul de suc din imagine...sigur o sa le mearga bine...

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Storcătorul de bani

De ce nu storcator de fructe romanesti si legume a caror gust este unic.Portocalele le importam si sunt tratate sa reziate transportului , diferentelor de temperatura,costuri...

3 Declaratii
Final 12.05.2015