În România, mobilierul se dă în franciză

Inaugurarea magazinului din Dej va fi urmată de magazinele din Buzău, Oradea, Constanța, Piatra Neamț și Arad.
Marți
26.03.2013
Franciza acaparează teren și pe piața mobilei, unde tot mai mulți producători își extind rețelele de magazine.
 

Casa Rusu, Lemet, Elvila, Komandor și Neoset sunt doar câțiva dintre cei mai cunoscuți producători de mobilă care se extind pe piața locală și prin franciză. Casa Rusu, compania de retail a producătorului Rus Savitar a anunțat recent planurile de expansiune pentru acest an: 19 magazine noi, dintre care aproximativ jumătate vor fi francize.

”Am demarat în 2011 sistemul de francizare și suntem mulțumiți de evoluția pe care am avut-o în această direcție. Anul 2013 începe cu deschiderea magazinului din Dej și va fi continuat de cel puțin alte opt magazine în regim de franciză, iar pentru următorii 3-5 ani obiectivul este de a avea o franciză în fiecare oraș mic și mediu cu până la 50.000 de locuitori,” a declarat Cristian Rusu, administratorul grupului Rus Savitar, compania care operează brand-ul Casa Rusu, citat de Wall-Street.ro.

Casa Rusu reprezintă divizia de retail a producătorului de mobilă Rus Savitar care și-a început activitatea pe piața locală în anul 1994. Afacerea Casa Rusu este deținută de familia Rusu din Timișoara și deține în prezent 23 de magazine în România, dintre care 12 sunt unități proprii.

Piața locală de mobilă a fost și ea afectată de criză în anul 2012, însă producătorii de mobilier prezenți pe piața locală au continuat să-și extindă rețelele de magazine. Casa Rusu a deschis un nou showroom în București, iar Lemet Câmpina a investit circa 5,4 mil. lei în cele 12 magazine pe care le-a inaugurat anul trecut. Grupul grecesc Neoset, prezent pe piața locală din 1991, s-a relansat prin franciză, iar reprezentanții companiei consideră că pe piața locală de mobilă există loc pentru creștere. ”Noi credem că oamenii își vor dori întotdeanu ca spațiul lor personal să fie unic, pe gustul lor”, a declarat pentru portalul Franchising.info.ro Antonis Lourezos, Operation Manager Neoset România.

Reprezentanții companiilor Lemet și Mobexpert nu împărtășesc însă opinia lui Antonis Lourezos. Potrivit acestora, vânzările de mobilă ar putea înregistra o scădere de circa 10% în acest an.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Storcătorul de bani

La cum arata paharul de suc din imagine...sigur o sa le mearga bine...

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Storcătorul de bani

De ce nu storcator de fructe romanesti si legume a caror gust este unic.Portocalele le importam si sunt tratate sa reziate transportului , diferentelor de temperatura,costuri...

3 Declaratii
Final 12.05.2015