La mulți ani, Franchising.info.ro!

Redacția Franchising.info.ro și întreaga echipă PROFIT system le mulțumește tuturor celor care ne-au susținut în primul an de activitate pe piața românească!
Joi
16.05.2013
A trecut un an de când cu mâinile tremurânde treceam pe activ primele articole pe portalul nostru de idei de afaceri.
 

Povestea noastră începe în urmă cu an, odată cu activarea portalului Franchising.info.ro. Cei care au accesat primii pagina portalului, administrată de o echipă tânără, dar plină de energie, entuziasm și ambiție, au fost membrii familiei și prietenii noștri care ne-au susținut și ne susțin în continuare. Însă nu doar ei sunt cei care ne sprijină în tot ceea ce facem. Am avut și avem în spate o întreagă echipă de profesioniști, din Polonia, Ungaria, Cehia și Ucraina care ne îndrumă fiecare pas. Între timp ni s-a alăturat și echipa din Serbia. Dacă am întâmpinat greutăți? O mulțime! Însă fiecare obstacol s-a dovedit a fi un pas înainte pentru că mereu am avut ceva de învățat.

Nu am crescut ca Făt-Frumos, într-un an cât alții în șapte ani și nici nu ne-am propus să mutăm munții din loc. Însă ușor, ușor, am început să creștem și să primim primele solicitări pentru catalogul nostru de franciză. Am fost foarte mândri când brand-uri de succes la nivel internațional, Crazy Piramid Pizza, DepilConcept, BodyConcept, Diva, Line X, Cipo & Baxx, Stageman, Certified E-Friendly Food, My Culture, Skinial, Irish Second Hand Retailer au ales portalul nostru pentru a-și face intrarea pe piața românească. De asemenea, câteva dintre cele mai cunoscute concepte care se dezvoltă în România prin franciză au ales să colaboreze cu noi. Și mai mândri am fost când persoanele care ne contactează telefonic au început să ne spună că ne-au apelat pentru că suntem unul dintre primii trei jucători din piață.

Am învățat multe pe parcursul acestui an. Am avut ocazia să-i întâlnim pe cei mai interesanți jucători din piață care au împărtășit cu noi experiențele lor. O lecție extrem de frumoasă ne-a predat ”părintele francizei românești”. Rumen Radev, un expert în domeniul francizelor, ne-a făcut o comparație între piața din România și cea din Bulgaria. Viorel Vasile ne-a explicat cum funcționează o franciză în domeniul brokerajului în asigurări. Anamaria Văduva, o tănăra antreprenoare, ne-a vorbit cu entuziasm despre o franciză spaniolă de înfrumusețare. Gabriela Găvojdea ne-a povestit pas cu pas cum a decurs dezvoltarea rețelei Quasi Pronti în România și câteva secrete din bucătăria italienească. Toate aceste interviuri, dar și altele la fel de interesante le poți găsi la secțiunea Tema Săptămânii. Nu uita și de interviurile francizaților.

Mai avem însă multe de învățat. Și avem și un vis. Vrem ca prin portalul nostru să contribuim la creșterea pieței de franciză din România. Mulțumim tuturor celor care sunt alături de noi!

Nomasvello


Elena Cărăușu
ziarist
/8/
Vezi mai multe