Sunt căsătorit cu laptopul

Produsul preferat al lui Rumen Radev din meniul Subway este sandwich-ul "Picant Italian".
Marți
13.11.2012
Acesta este primul răspuns pe care îl dă Rumen Radev, agent dezvoltare Subway în România, când este întrebat cum decurge o zi obişnuită de lucru.
 

Rumen Radev, agent dezvoltare Subway, este din Varna, Bulgaria. În urmă cu un an s-a mutat în Bucureşti pentru a dezvolta împreună cu partenerul său, Ivan Todorov, reţeaua celui mai mare lanţ de restaurante fast-food din lume şi pe piaţa românească. Familia sa a rămas în Bulgaria deoarece antreprenorul în vârstă de 38 de ani are o fetiţă care trebuie să-şi continue studiile. „Eu vorbesc limba română, însă nu foarte bine”, spune Rumen Radev într-o română aproape perfectă, completând că ştie mai multe cuvinte în limba noastră deoarece „este foarte important ca în momentul în care trăieşti într-o ţară străină să cunoşti limba respectivă”.

Cum aţi ajuns agent de dezvoltare al lanţului de restaurante Subway şi ce experienţă aveţi în domeniul antreprenorial?
În cei 17 ani de experienţă în implementarea şi dezvoltarea unor noi produse, dintre care peste cinci în domeniul francizei, am colaborat cu mai multe companii şi francize internaţionale, precum Carlsberg şi ERA Real estate. O persoană care nu are experienţă nu poate deveni agent de dezvoltare pentru nicio reţea de franciză. Am fost proprietarul mai multor companii private, pe care le-am vândut după ce am fost desemnat să dezvolt reţeaua Subway în România, pentru a-mi concentra toate resursele în extinderea lanţului de restaurante. Ca să devii agent agent de dezvoltare trebuie să deţii un restaurant şi să demonstrezi că ai anumite aptitudini. Partenerul meu Ivan Todorov a deschis primul restaurant din Bulgaria, după care a primit drepturile de a dezvolta reţeaua Subway în toată ţara. Am lucrat cu Subway Bulgaria pe partea negocierilor cu francizaţii, iar după 4 ani am deschis aproape 30 de restaurante. Am demonstrat că am avut succes în Bulgaria, astfel am primit responsabilitatea dezvoltării lanţului Subway şi în România.

Aveţi experienţă atât pe piaţa francizei din Bulgaria, cât şi pe cea din România. Cum aţi compara pieţele celor două ţări vecine?
Dacă vorbim despre cunoştintele românilor şi bulgarilor în domeniul francizei pot spune că volumul acestora este cam la acelaşi nivel. Dacă vorbim despre dimensiunile pieţei francize din aceste două ţări, cea din România este de câteva ori mai mare deoarece oferă mai multe oportunităţi de afaceri. De exemplu, piaţa francizei la nivelul Bucureştiului este la fel de mare ca întreaga piaţă din Bulgaria.

Cum decurge o zi de muncă din viaţa unui agent de dezvoltare al celui mai mare lanţ de restaurante fast-food din lume?
Sunt căsătorit cu laptopul deoarece suntem conectaţi continuu cu întreaga reţea de restaurante prin intermediul tehnologiei. Subway a investit mult în acest domeniu pentru a putea lua legătura non-stop cu francizaţii şi pentru a monitoriza activitatea fiecărui restaurant. Ţinem permanent legătura cu francizaţii noştri şi primim rapoarte săptămânale de la aceştia. Aş putea spune că programul meu de lucru are 24 de ore. Dacă vrei să ai succes în afaceri, trebuie să munceşti mult, să fii disciplinat şi să urmezi strategiile pas cu pas. Dacă cineva nu este dispus să investească un volum mare de muncă, nu are rost să-şi deschidă o afacere, fie că vorbim despre o franciză sau despre alt tip de business.

Ce planuri de dezvoltare aveţi pentru reţeaua restaurantelor Subway în România?
Nu-mi place să-mi fac planuri de viitor, însă ceea ce pot să spun este că în prezent, atenţia mea este îndreptată în proporţie de 100% spre Subway. Sunt sigur că acest concept se va dezvolta cu succes şi în România. Din aprilie până în prezent am deschis deja şase restaurante şi vom inaugura cu siguranţă alte trei până la finalul anului, în Bucureşti. Suntem foarte mulţumiţi de realizările noastre de până acum. Iar ceea ce ne încântă şi mai mult este feedback-ul primit din partea clienţilor, prin intermediul paginii www.tellsubway.ro, în care aceştia ne pot împărtăşi experienţa din restaurantele Subway.

(Elena Cărăuşu)
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015