De Ziua Mondială a Ciocolatei, despre o franciză dulce și elegantă

Femeile sunt cele mai mari consumatoare de ciocolată. Aproximativ 60% dintre clienții ciocolateriei Leonidas Beller sunt femei, un procent de 40% revenind bărbaților. Aceleași cifre le regăsim și în cazul preferințelor tipurilor de ciocolată: circa 60% dintre consumatori aleg ciocolata cu lapte și 40% ciocolata neagră.
Joi
11.07.2013
Ziua de 11 Iulie a fost declarată de francezi drept Ziua Mondială a Ciocolatei. De câte ori ți-a schimbat ziua o bucată de ciocolată?
 

Consumul de ciocolată crește în fiecare zi, pe întreg mapamondul. Așa cum se cuvenea, acest desert delicios a primit propria zi în care este sărbătorit: 11 iulie. Cu lapte, cu alune, cu cremă, cu fructe sau biscuiți, albă, aerată, amăruie – astăzi uităm de calorii și suntem liberi să încercăm orice sortiment de ciocolată. Ion Codreanu, unul dintre cei doi master francizori Leonidas de pe piața locală, dezvoltă în România brandul belgian Leonidas, creat în urmă cu 100 de ani de către maestrul ciocolatier cu același nume. Pralinele cu denumiri rafinate: Poesie Fondant, Palet D’or, Merveilleux, Dresse Noisette, Fraise Massepain, pe care le găsim în magazinul acestuia, Leonidas Beller din Piața Dorobanți, ne încântă papilele gustative și ne fac să apelăm din ce în ce mai des la acest desert delicios.

”Iubesc ciocolata în fiecare zi tot mai mult”, ne spunea în urmă cu ceva timp Ion Codreanu. El administrează business-ul împreună cu familia sa și consideră că ”Leonidas este un business de familie. N-ai cum să gândești altfel acest business momentan în România decât ca pe o afacere de familie”.

Întrucât în acest an Leonidas împlinește 100 de ani de tradiție, Ion Codreanu le transmite persoanelor interesate de franciza Leonidas că ”pentru francizele deschise în 2013 și 2014, în limita unui anumit buget, voi acorda suport în amenajarea magazinului pentru partea de mobilier și alte elemente necesare decorării potrivit noului concept Leonidas din Belgia”. Mai multe informații despre franciza Leonidas găsești în interviul acordat de Ion Codreanu portalului Franchising.info.ro.

Ciocolateria Leonidas Beller din Piața Dorobanți a fost deschisă la începutul anului 2009. Magazinul oferă peste 80 de tipuri de praline, al căror preț variază între 2-3 lei, în funcție de umplutură. ”Pralinele pot lua orice formă și pot fi servite în orice moment”, ne arată Claude Sénèque, chocolatier chef Leonidas, pe site-ul www.ciocolatabelgiana.ro: “Este firesc nu numai să asortezi cafeaua cu pralinele preferate, dar chiar şi sortimentul de vin. Cu o asemenea pasiune pentru ciocolată nu există limite pentru îndeplinirea dorinţelor pe care le poţi avea.”

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/7/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015