Un strop din dulceața Parisului pe Dorobanți

"Les macarons" pot avea diferite arome: ciocolată, fistic, vanilie, cafea, șampanie, portocale, caise, castane, nuca de cocos, petale de trandafir. În cofetăria Laduree de pe Dorobanți un ”macaron” va costa 8,9 lei.
Joi
22.08.2013
Două antreprenoare aduc prin franciză pe piața locală cofetăria de lux Laduree, brand care a luat naștere la Paris, în urmă cu mai bine de un secol și jumătate.
 

Unul dintre locurile pe care trebuie să le vizitezi când mergi la Paris este cafeneaua-patiserie Laduree de pe Champ Elysees. Este vorba despre locul unde se fac celebrele ”macarons”, niște prăjiturele mici, rotunde, crocante în exterior, dar moi înăuntru, umplute cu cele mai delicioase creme. Potrivit informațiilor publicate în Ziarul Financiar, brand-ul de lux va fi adus prin franciză în București de antreprenoarele care dețin multibrand-ul de lux Victoria 46 de pe Calea Dorobanți, Dorothy Constantin și Andreea Altay.

”În această toamnă se va deschide un magazin Laduree de sine stătător la parterul Victoria 46”, a declarat Dorothy Constantin, citată de Ziarul Financiar. ”El va măsura 35 de metri pătrați, iar investiția totală se va ridica la 550.000 de euro”, a adăugat aceasta.

În România, Laduree va concura cu o altă franciză franțuzească, Paul. Prima brutărie-patiserie Paul din România a fost deschisă în anul 2008, iar în prezent brand-ul are patru locații în țara noastră.

Laduree îmbină trei concepte la un loc: cafenea, cofetărie, ceainărie, însă produsulele vedetă ale brand-ului rămân celebrele ”macarons”. Prăjiturelele au fost create la începutul secolului XX de către Pierre Desfontaines, nepotul lui Louis Ernest Laduree, creatorul brand-ului Laduree. De atunci, rețeta a rămas neschimbată, iar ”les macarons” pot fi găsite în patru locații din Paris, dar și îm alte orașe mari din Franța. Prin intermediul francizei conceptul a fost extins în Australia, SUA, Marea Britanie, Hong Kong, Italia, Brazilia, Belgia, Japonia, Kuwait, Arabia Saudită, Maroc, Singapore, Suedia, Elveția, Qatar, Coreea de Sud ș.a.


Elena Cărăușu
ziarist
/5/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015