Carrefour operează în prezent în România 4 formate de magazine, cu un total de 145 de magazine 24 hipermarketuri „Carrefour”; 74 supermarketuri „Market”; 46 magazine de proximitate „Express”; 1 website de comerț online: www.carrefour-online.ro.
Miercuri
13.11.2013
Retailerul francez urmează exemplul ”La Doi Pași” și deschide prima sa franciză în mediul rural, însă nu îndrăznește să se îndepărteze prea mult de Capitală.
 

Grupul Carrefour România anunță intrarea în rețeaua Express a două noi magazine de proximitate operate în regim de franciză, prin colaborarea cu Longintrade, în București: Express Zeno și, prin colaborarea cu T&T Food, în Ștefăneștii de Jos – Express Cosmo. În acest moment, rețeaua numără 46 de magazine de proximitate „Express”, dintre care 8 unități în orașul Brașov și 38 în București și Ilfov.

”Conceptul de franciză propus de către Carrefour România permite partenerului care are o afacere de familie (1-3 magazine) sau o rețea de magazine să păstreze, să administreze și să își dezvolte această afacere. Afacerea este în continuare condusă de către proprietarul acesteia care este asistat în gestionarea magazinului de către Carrefour România”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Pentru segmentul de proximitate, Metro, unul dintre principalii competitori Carrefour, a lansat franciza ”La Doi Pași” cu ajutorul căreia și-a făcut intrarea în zona rurală, deschizând un număr impresionant de unități în sate și comune. Programul de franciză ”La Doi Pași” este destinat micilor comercianți independenți din comerțul tradițional care dețin magazine cu o suprafață de vânzare de minimum 40 de metri pătrați și maximum 200 de metri pătrați.

Cel mai mare lanț de supermarketuri din România rămâne Mega Image, cu o rețea ce cuprinde 265 magazine în București, Constanța, Ploiești, Pitești, Brașov, Târgoviște și alte orașe, sub mărcile Mega Image (157),  Shop&Go (107), AB Cool Food (1).


Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015