Rompetrol, afaceri în scădere pentru 2014

În Republica Moldova, Rompetrol deține peste 50 de staţii de distribuţie în sistem de franciză și 4 staţii proprii, situate în nordul ţării, care comercializează exclusiv autogaz, cât şi capacităţi de stocare la Târnova.
Marţi
07.01.2014
Reducerea prețului petrolului afectează afacerile Rompetrol, unul dintre grupurile petroliere care se extinde și în sistem de franciză.
 

Grupul Rompetrol, controlat de KazMunaiGaz din Kazahstan, estimează pentru anul acesta o cifră de afaceri de 12 miliarde dolari, în scădere cu 7,6% față de nivelul de 13 miliarde dolari atins în 2013, ca urmare a prognozelor privind reducerea prețului petrolului, scrie Wall-Street, citând Mediafax.

"Această estimare este făcută pe baza prognozei că în 2014 prețul petrolului va fi mai mic decât în 2013”, a declarat vicepreședintele grupului Rompetrol, Azamat Zhangulov. El a adăugat ca în 2013 rafinaria Petromidia a prelucrat 4,5 milioane tone de petrol, iar în 2014 va rafina 5,4 milioane tone de titei, un nivel record pentru unitatea de procesare din România.

Activităţile de retail ale Grupului Rompetrol sunt desfăşurate în peste 1.100 puncte de distribuţie carburanţi deţinute şi operate în ţări precum România, Georgia, Bulgaria, Moldova, Ucraina, Franţa şi Spania.

În România, compania operează peste 753 puncte de distribuţie carburanţi (staţii proprii, staţii Partener, Rompetrol Express, baze interne de 9 şi 20 metri cubi), 230 de staţii distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii şi 3 staţii de îmbuteliere GPL la Constanţa, Arad şi Bacău. În Republica Moldova, compania deține peste 50 de staţii de distribuţie în sistem de franciză și 4 staţii proprii, situate în nordul ţării, care comercializează exclusiv autogaz, cât şi capacităţi de stocare la Târnova. 

Cele mai mari companii petroliere locale sunt Petrom, Rom­petrol, Lukoil şi MOL România. Potrivit ZF. acestea controlează împreu­nă circa 1.400 de benzinării, Bucureştiul, Constanţa şi Prahova fiind judeţele care au atras cele mai multe investiţii în puncte de alimentare.


Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Storcătorul de bani

La cum arata paharul de suc din imagine...sigur o sa le mearga bine...

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Storcătorul de bani

De ce nu storcator de fructe romanesti si legume a caror gust este unic.Portocalele le importam si sunt tratate sa reziate transportului , diferentelor de temperatura,costuri...

3 Declaratii
Final 12.05.2015