Carrefour dă startul la proximitate și francize în 2014

În anul 2013, circa 300 de magazine noi au intrat în cele mai mare rețele internaționale.
Vineri
10.01.2014
Marii retaileri, printre care și francezii de la Carrefour, preferă formatele mici pentru îndeplinirea trend-ului din piață: expansiunea cu cea mai mare viteză.
 

Francizele din retail si-au făcut au urmat un proces agresiv de expansiune anul trecut. La început de 2014, grupul Carrefour România dă startul la dezvoltarea pe acest segment și anunță intrarea în rețeaua Express a două noi magazine de proximitate operate în regim de franciză: în București, Express Salviamax și în Brașov, Express RostCom Zizinului. În acest moment, rețeaua numără 58 de magazine de proximitate „Express”, dintre care 10 unități în orașul Brașov și 48 în București și Ilfov.

”Conceptul de franciză propus de către Carrefour România permite partenerului care are o afacere de familie sau o rețea de magazine să păstreze, să administreze și să își dezvolte această afacere. Afacerea este în continuare condusă de către proprietarul acesteia care este asistat în gestionarea magazinului de către Carrefour România. Nu creăm m² noi de comerț de proximitate modern care să asfixieze comerțul deja existent, ci sprijinim ceea ce exista deja”, se arată într-un comunicat de presă al retailerului.

Carrefour operează în prezent în România 4 formate de magazine, cu un total de 162 de unitati: 25 hipermarketuri „Carrefour”; 78 supermarketuri „Market”; 58 magazine de proximitate „Express”; 1 website de comerț online: www.carrefour-online.ro.

Segmentul de proximitate în 2013

Segmentul de proximitate a fost puternic atacat de marii retaileri în anul 2013. Circa 300 de magazine noi au intrat în cele mai mare rețele internaționale, scrie revista Piața. Shop&Go de la Mega Image a fost cel mai dinamic concept, cu 66 de magazine noi, urmată de Profi cu 58 de noi puncte de vânzare. Express, franciza grupului Carrefour România a atras 41 de noi magazine iar Mega Image 37. Marketi și Billa au deschis 13, respectiv 10 magazine. Penny și Lidl au adus în piața de retail încă 30 de unități. La categoria hipermarketuri se remarcă nemții de la Kaufland cu 8 magazine, în timp ce Cora a deschis doar 2, iar Carrefour doar unul. Carrefour și Cora au deschis primele hipermarketuri online din România.


Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Storcătorul de bani

La cum arata paharul de suc din imagine...sigur o sa le mearga bine...

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Storcătorul de bani

De ce nu storcator de fructe romanesti si legume a caror gust este unic.Portocalele le importam si sunt tratate sa reziate transportului , diferentelor de temperatura,costuri...

3 Declaratii
Final 12.05.2015