Anul fiscal 2013 a fost un an bun pentru IKEA Group

În perioada 20 decembrie - 26 ianuarie Ikea a desfășurat la nivel mondial o campanie de reciclare a mobilei. În România au fost reciclate peste 3.300 piese de mobilier vechi.
Duminică
02.02.2014
Odată cu apariția primelor semne de redresare economică și producătorul suedez de mobilă a raportat o creștere a rezultatelor financiare.
 

Profitul IKEA Group a crescut cu 3,1%, ajungând la la 3,3 miliarde de euro pentru anul fiscal 2013 (1 septembrie 2012 - 31 august 2013 ). Mai mult și condițiile pieței au început să se îmbunătățească, astfel, cele mai semnificative creșteri au fost înregistrate în China, Rusia și SUA, informează un comunicat de presă al companiei.

„Consumul a reintrat pe creștere în mai multe țări. Chiar dacă provocările situației economice nu s-au încheiat, încep să apară semne pozitive. Piețe importante din punct de vedere al volumului de consum, precum Statele Unite, încep să își revină, iar Europa are o evoluție generală pozitivă. Inclusiv câteva din piețele dificile din Europa de Sud au activitate bună”, a declarat Peter Agnefjäll, Președinte și CEO al IKEA Group.

Vânzările au crescut cu 3,1% față de anul trecut, ajungând la 27,9 miliarde de euro, astfel IKEA Group și-a mărit cota de piață în aproape toate țările. Împreună cu veniturile din chirii aferente centrelor comerciale, veniturile totale se ridică la 28,5 miliarde de euro (+3,2%). Cele mai mari piețe pentru anul fiscal 2013 au fost Germania, SUA, Franța, Rusia și Suedia.

„Aceste lucruri demonstrează că raportul calitate-preț este din ce în ce mai important pentru consumatori. Suntem fericiți să vedem că produsele noastre sunt preferate de tot mai mulți oameni care apreciază faptul că acestea le oferă un stil de viață sustenabil în propriul cămin. De exemplu, clienții noștri au cumpărat peste 22 de milioane de produse LED doar în FY13, economisind astfel atât bani cât și energie”, a declarant Peter Agnefjäll.

IKEA Group are un plan ambițios de dezvoltare, vizând vânzări de 50 de miliarde de euro până în 2020. Marile piețe emergente sunt surse importante de dezvoltare în viitor. În anul fiscal 2013, IKEA Group a deschis două noi magazine în China - un alt pas în extinderea pe piața asiatică.

Marca IKEA a fost înregistrată în anul 1943 în Suedia, magazinul din Romania fiind cel de-al 253-lea deschis în a 35-a țară. IKEA deţine în România un singur magazin, deschis în 2007 în zona Băneasa din Bucureşti. Până în martie 2010, unitatea a fost operată în sistem de franciză de firma Moaro Trading, ulterior devenind parte a grupului suedez. IKEA operează la nivel mondial o rețea de peste 330 de magazine.


Elena Cărăușu
ziarist
/4/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Storcătorul de bani

La cum arata paharul de suc din imagine...sigur o sa le mearga bine...

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Storcătorul de bani

De ce nu storcator de fructe romanesti si legume a caror gust este unic.Portocalele le importam si sunt tratate sa reziate transportului , diferentelor de temperatura,costuri...

3 Declaratii
Final 12.05.2015