Tradiționalul se îmbină cu modernul...la piață

Piața din centrul comercial Uvertura din Botoșani a fost deschisă la finalul anului trecut și ocupă un spațiu de 865 mp.
Miercuri
26.02.2014
Premieră în România: în centrul comercial Uvertura din Botoșani a fost deschisă prima piață fresh, care atrage zilnic un număr de 1.000 de persoane.
 

Magazinele de tip insulă din centrele comerciale au ajuns la un alt nivel. Treizeci de tarabe și 18 magazine, constituind o piață în adevăratul sens al cuvântului, și-au găsit locul în mall-ul Uvertura din Botoșani. Este vorba despre prima piață fresh deschisă într-un centru comercial, proiectul fiind dezvoltat în parteneriat cu Consiliul Județean Botoșani, a anunțat compania DTZ Echinox, property managerul centrului comercial. Piața va susține micii agricultori și producători regionali, care vor fi ajutați să se integreze în comerțul modern și să se poziționeze ca o alternativă la produsele din hipermarketuri.

“Ne-am propus să testăm acest nou concept în Uvertura Mall, spațiul de aici răspunzând perfect atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al publicului targetat. Piața a fost o soluție firească pentru spatiul pe care îl aveam la dispoziție”, a declarat Sebastian Mahu, head of property management DTZ Echinox, citat de DailyBusiness.

În centrul comercial Uvertura Mall exista doar un supermarket, iar piața de produse proaspete a reprezentat o soluție, mai ales în condițiile în care tot mai mult centre comerciale alocă spații generoase pentru comercializarea produselor naturale.

Piața care se întinde pe o suprafață de 865 de metri pătrați a fost deschisă la finalul anului trecut. Circa 1000 de persoane vizitează piața din mall, însă reprezentanții centrului comercial se așteaptă ca numărul de vizitatori din piață să crească la 2.500 de persoane în momentul în care proiectul va fi finalizat.

Având în vedere că marea majoritate a celor care își fac cumpărăturile din piețe se află la a doua sau la a treia tinerețe, iar principalii vizitari ai mall-urilor aparțin generației Y, cum credeți că va evolua conceptul din mall-ul botoșănean?


Elena Cărăușu
ziarist
/4/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015