”Să nu uităm ce sărbătorim de fapt pe 8 Martie”

Ce reprezintă pentru tine zilele de 1 și 8 Martie? În România, de 1 Martie oferim mărțișoare ca simbol al primăverii. Aveți această tradiție și în Polonia?
În Polonia nu oferim mărțișoare în luna Martie. Este păcat pentru că este o tradiție foarte frumoasă. Cred însă că este important să sărbătorim Ziua Internațională a Femeii. Cu părere de rău însă observ că a devenit o sărbătoare din ce în ce mai comercială, de altfel ca marea majoritate a zilelelor importante din calendar. Este foarte drăguț să primești cadouri, însă nu ar trebui să uităm ceea ce este cu adevărat important: ce anume sărbătorim de Ziua Femeii. Să avem o retrospectivă a celor care au luptat pentru a promova egalitatea între sexe. Mai există domenii la care trebuie să lucrăm pentru a remedia acest aspect.
Care este cel mai frumos cadou pe care l-ai primit de 8 Martie?
În urmă cu doi ani am avut parte de o supriză minunată. La vremea respectivă locuiam în Bordeaux. Aici este o catedrală vestită, care datează din secolul al 14-lea - Cathédrale Saint-André de Bordeaux. Logodnicul meu l-a implorat pe unul dintre preoți să ne ofere cheile de la toate încăperile catedralei, inclusiv cele de la cripte și turnuri. Am urcat chiar și pe acoperiș! Am fost primii oameni care au vizitat anumite încăperi ale catedralei din ultimii zeci de ani. Un cadou perfect care nu a costat nimic!
Pe de altă parte, această întrebare este o ocazie excelentă pentru a ne gândi la cadourile obișnuite pe care le primesc femeile cu ocazia acestei zile. Există tendința de a oferi cadouri tipic ”feminine”. Am căutat pe google ”cadouri pentru Ziua Femeii” iar acestea au fost primele rezultate: flori, cosmetice, bijuterii, și mai multe cosmetice, parfumuri, cursuri de gătit (!), manichiură...Mi se pare un paradox să oferi astfel de cadouri într-o zi dedicată egalității drepturilor dintre femei şi bărbaţi.
Care este femeie pe care o admiri cel mai mult?
Îmi este dificil să răspund la această întrebare pentru că admir foarte multe femei. Cu această ocazie vreau totuși să o menționez pe Martyna Wojciechowska, care este scriitoare, jurnalist, șofer de mașini de raliu și MAMĂ. Este de asemenea și moderatoarea unei emisiuni de televiziune. Din anul 2009, este gazda unui documentar numit ”Femeia de la capătul pământului”, unde călătorește în mai multe țări pentru a arăta viața femeilor care trăiesc în regiunile respective.
Monika Koziorzemska este International Development Coordinator al francizei educaţionale Speak Up, brand care caută un Master Francizat în România. Speak Up oferă cursuri de Limba Engleză pentru adulți. Mai multe detalii despre această franciză găseşti în interviul acordat de Daniel Fischer portalului nostru. Monika, îţi mulţumim încă o dată pentru că te-ai alăturat campaniei noastre, Săptămâna Femeii!

Articole citite

Într-o lume în care educația de calitate este tot mai căutată, programul inovator Fibonacci Kids – matematică mentală vedică, dedicat copiilor între 4 și 14 ani, și-a găsit rapid locul în inimile părinților și copiilor din Bacău.
Franciza Helen Doron, un reper global în predarea limbii engleze ca limbă străină, celebrează patru decenii de excelență în educația alternativă timpurie, fundamentată pe o abordare unică și inovatoare.
Ce ai spune dacă ai avea ocazia să modelezi viitorul copiilor și, în același timp, să îți transformi viața într-un mod semnificativ?
Viitorul copiilor noștri este important și, dacă vrem să fie asigurat, aceștia trebuie să înțeleagă ce înseamnă lumea virtuală. Franciza Coding Giants poate să asigure acest parcurs de succes.
O franciză care pregătește copiii, prin joc, pentru ce îi așteaptă peste câțiva ani, caută parteneri în România. Conceptul Edukido este ascum deschis pentru antreprenorii din țara noastră.
Cele mai citite

Cererea de alimente ecologice este în creștere în toată Europa, creând oportunități pentru inițierea de afaceri agricole durabile, prin intermediul francizei.
Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.
Cu două decenii în urmă, românul Andrei Fâciu, creatorul Pizzamania, a avut ambiția nu doar să facă o pizza italiană autentică, ci și să ofere celor pasionați de gastronomie posibilitatea să creeze acest deliciu universal, folosind rețetele originale.
În doar câțiva ani, TikTok a reușit să dea lumea peste cap. De neconceput cu un deceniu în urmă, a intrat în forță în lumea reală și a devenit chiar o rampă de lansare pentru francize de succes.
Franciza din Republica Moldova a mai deschis o locație în București, în locul ocupat până în vară de Andy`s Pizza.
Subiecte populare in Forum
Când matematica nu e Bau-Bau
Asa e..rolul profesorului de matematica e f important si daca de mic nu ai noroc nici mai tarziu nu cred...
Când matematica nu e Bau-Bau
Avem tineri destepti care din pacate cand ajung la maturitate ajung sa regrete ca nu s-au nascut in alta tara
Când matematica nu e Bau-Bau
Matematica depinde foarte mult de profesor,de felul cum se face inteles de invatacei,Niciodata nu ai sa intelegi matematica cand cel de la catedra iti spune sa conspectezi de...
Afacere din propria locuinţă
Investitiile in educatia viitoarei generatii este inestimabila si nobila.Desi raspunsul nu este deloc onorabil pentru noi intrebarea este: ce lasam mostenire generatiilor...
Afacere din propria locuinţă
Copiii sunt atrasi de puzzle-uri , jocuri logice dat la capitolul citit stau prost...Asa eram si noi la varsta copilariei si asa cred ca au fost toti copiii...
Afacere din propria locuinţă
Musai sa lucrezi in domeniu educatiei si-ti recomanzi investitia,dar ca sa reinvestesti colaborezi si cu alte domenii...sanatate pentru cei cu probleme medicale
2plus2 adună francizaţi în Europa
Banii sunt problema...Degeaba esti as in matematica daca toate concursurile costa bani...
2plus2 adună francizaţi în Europa
Avem olimpici si fara o pregatire speciala daca toti s-ar putea bucura de o astfel de optiune atunci i-am lasa pe toti ceilalti mult in urma si optiunile ar fi altele decat...