Retailerii care părăsesc România

Cele mai multe magazine Praketiker au fost deschise între 2005 şi 2008, perioada de boom imobiliar. Spaţiile în care funcţionează magazinele Praktiker sunt închiriate.
Miercuri
26.03.2014
Se pare că nu tuturor nemților le merge bine în România. Două companii nemțești ar putea părăsi piața locală în următoare perioadă.
 

În timp ce nemții de la Lidl și Kaufland își extind rețelele de magazine din România și adună din ce în ce mai mulți clienți, alte două companii germane nu s-au putut adapta la condițiile de pe piața locală. Este vorba despre Obi și Praktiker. Potrivit unor surse citate de Mediafax, retailerul german de bricolaj Obi se pregăteşte să se retragă în acest an de pe piaţa românească, unde a înregistrat pierderi în fiecare dintre ultimii ani începând cu 2008, când a deschis primul magazin.

În februarie 2014 grupul german Praktiker a anunţat vânzarea operaţiunilor din România către firma Search Chemicals, deţinută de omul de afaceri turc Omer Susli. În România, grupul german deține 27 de magazine și a avut, în 2012, vânzări de 142 milioane de euro.

O companie care domină piața de bricolaj din România este Dedeman, deținută de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău. Compania a încheiat anul 2013 cu șase magazine noi, în urma unor investiţii de peste 70 mil. euro, fiind singurul jucător din piaţa de profil care a continuat expansiunea. Dedeman a considerat criza drept o perioadă bună pentru extindere. Reţeaua companiei s-a triplat în intervalul 2008 – 2013, de la 12 la 36 de magazine.


Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Storcătorul de bani

La cum arata paharul de suc din imagine...sigur o sa le mearga bine...

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Storcătorul de bani

De ce nu storcator de fructe romanesti si legume a caror gust este unic.Portocalele le importam si sunt tratate sa reziate transportului , diferentelor de temperatura,costuri...

3 Declaratii
Final 12.05.2015