Ce profit a avut al 2-lea cel mai mare retailer din România

Avand peste 5500 de angajati in prezent si peste 6000 la sfarsitul anului, si operand astazi 228 de magazine in 116 localitati, PROFI este al doilea mare retailer din Romania.
Luni
23.06.2014
PROFI a raportat la finalul anului 2013 o cifra de afaceri neta de 1,456 mil. lei, cu 26% mai mult decat in anul precedent.
 

Pentru al patrulea an consecutiv, . Acest rezultat se datoreaza atat permanentei extinderi a retelei, cati si sporirii volumului de vanzari la magazinele déjà existente. Planificarea atenta a resurselor companiei reprezinta unul dintre elementele cheie care stau la baza acestui succes.

“Si profitul nostru operational inainte de amortizare a crescut cu 49% fata de 2012, chiar daca mediul economic din Romania este foarte dificil”, a declarat Dumitru Dragomir, Directorul financiar al magazinelor PROFI. “Faptul nu este surprinzator deoarece conducerea PROFI se concentreaza  permanent pe imbunatatirea proceselor operationale si eficientizarea retelei, ceea ce acum se vede in indicatori de profitabilitate foarte buni.”

Anul trecut, PROFI a inaugurat 63 de magazine si planuieste pentru acest an sa deschida cel putin tot atatea, continuand extinderea agresiva a retelei astfel incat sa duca magazinele inca si mai aproape de consumator, oferindu-i conditii pentru un consum modern si civilizat.

2013 a fost anul cand s-au facut  investitii considerabile in sisteme de automatizare si in cresterea nivelului de servicii oferite consumatorilor: la Ploiesti s-a deschis un al doilea centru logistic pentru a imbunatati rutele de aprovizionare din sudul si estul tarii; langa Bucuresti a fost inaugurata o platforma de legume si fructe pentru a furniza magazinelor din zona produse de mai buna calitate, si a continuat inlocuirea vechiului sistem de case de marcat cu unul nou, mai competitiv, proces inceput in anul anterior. 

Una dintre tintele pe care Profi si le-a propus si le-a atins a fost diminuarea pierderilor de stocuri de marfa (perisabilitati si lipsuri din gestiune) prin implementarea unui sistem de monitorizare centralizat care a dus la imbunatatirea controlului in reteaua de magazine si la reducerea cheltuielilor de securitate.

Cel mai mare retailer din Romania este Mega Image,cu 314 de magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase din tara, sub marcile Mega Image (169), Shop&Go (144). Din lista celor mai importanti retaileri din Romania fac parte si nemtii de la Lidl si Kaufland, Billa, Penny Market, Cora, Auchan, Carrefour, o parte din acestia extinzandu-se si in sistem de franciza.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Storcătorul de bani

La cum arata paharul de suc din imagine...sigur o sa le mearga bine...

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Storcătorul de bani

De ce nu storcator de fructe romanesti si legume a caror gust este unic.Portocalele le importam si sunt tratate sa reziate transportului , diferentelor de temperatura,costuri...

3 Declaratii
Final 12.05.2015