1 milion de euro pentru o benzinărie

Socar a a creat aproximativ 430 de locuri de muncă şi a derulat investiţii de peste 50 milioane de euro în România.
Miercuri
04.02.2015
În timp ce toată presa vorbeşte despre vânzarea Rafo Oneşti la fier vechi, compaia azeră de petrol Socar se dezvoltă în România.
 

Compania petrolieră din Azerbaidjan, Socar Petroleum a intrat pe piaţa din România în anul 2011, prin achiziţionarea a 90% din acţiunile firmei botoşănene Romtranspetrol. Azerii au modernizat staţiile deja existente şi au deschis altele noi, ajungând în prezent la 32 de staţii de alimentare în ţara noastră. Cea mai recentă a fost deschisă în luna ianuarie, în judeţul Sibiu, în urma unei investiţii de 1.000.000 de euro.

“Socar deschide prima benzinărie din 2015 în judeţul Sibiu continuând investiţiile din anul precedent, ca parte a planului de business privind dezvoltarea reţelei pentru a acoperi o cât mai mare suprafaţă a României. În acest an, vom investi şi în alte benzinării pentru a ne creşte cota de piaţă, venind mereu cu produse şi servicii noi pentru clienţii noştri”, a declarat Hamza Karimov, CEO Socar România. Compania Socar şi-a majorat capitalul social cu peste 50 milioane de euro anul trecut.

Socar deţine, în acest moment, staţii de alimentare în următoarele judeţe din România: Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bihor, Bistriţa, Buzău, Bacău, Vrancea, Timiş, Ilfov, Cluj, Vâlcea, Arad şi Sibiu.

Până în prezent, Socar a a creat aproximativ 430 de locuri de muncă şi a derulat investiţii de peste 50 milioane de euro în ţara noastră. Principalii concurenţi Socar pe piaţa din România sunt Rompetrol, OMV, Lukoil şi Petrom. Dintre acestea, Rompetrol are o reţea naţională de circa 50 de staţii de distribuţie în sistem de franciză. În general, afacerile legate de comercializare combustibililor par unele de viitor, dovadă că, indiferent că este criză sau nu, companiile de profil îşi măresc profitul. Cei interesaţi de o afacere în acest domeniu trebuie însă să se documenteze foarte bine în legătură cu toate riscurile şi investiţiile necesare.


Elena Cărăușu
ziarist
/4/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Storcătorul de bani

La cum arata paharul de suc din imagine...sigur o sa le mearga bine...

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Storcătorul de bani

De ce nu storcator de fructe romanesti si legume a caror gust este unic.Portocalele le importam si sunt tratate sa reziate transportului , diferentelor de temperatura,costuri...

3 Declaratii
Final 12.05.2015