Prima cafenea Starbucks a fost înființată în 1971, în Piața Pike din Seattle, iar în momentul de față are în portofoliu peste 20.000 de locații la nivel global.
Duminică
08.03.2015
O nouă firmă poloneză are planuri interesante pentru piaţa locală după ce a cumpărat lanţul Starbucks.
 

Firma poloneză AmRest, cunoscută în Varşovia drept deţinătoarea francizelor KFC, Pizza Hut şi Burger King, au cumpărat cu 16 milioane de euro  cafenelele Starbucks din România şi din Bulgaria. Se pare că aceştia au remarcat potenţialul pe care brand-ul  îl are pe piaţa locală şi au în plan triplarea afacerii în următorii ani.

Starbucks a intrat pe piaţa din România în anul 2007, la momentul rescpectiv franciza fiind deţinută de grupul elen Marinopoulos. Anul trecut, grecii au pierdut franciza în favoarea unei companii din Bulgaria.

În prezent, Starbucks are o reţea de 14 cafenele în România, dintre care 10 în Bucureşti şi 4 în ţară. Printre principalii concurenţi ai brand-ului se numără Gloria Jeans, Cafepedia, C House Lounge şi City Cafe. Ritmul de creştere al afacerilor de profil şi profiturile obţinute, arată că piaţa locală a cafenelelor are potenţial de dezvoltare în următorii ani.

AmRest Holdings, compania care a achiziţionat operaţiunile Starbucks din România, este cel mai mare operator de restaurante din Europa Centrală. Preluarea lanțurilor de cafenele Starbucks din România și Bulgaria se potrivește perfect cu strategia AmRest, oferind o intrare pe piața din România, a doua mare țară din Europa Centrală.

Brand-ul Starbucks face parte din portofoliul AmRest din anul 2007, când prima cafenea Starbucks a fost deschisă la Praga. În momentul încheierii tranzacției pentru preluarea celor 19 cafenele din România şi din Bulgaria, AmRest opera 67 de cafenele Starbucks în Polonia, Cehia și Ungaria.


Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Storcătorul de bani

La cum arata paharul de suc din imagine...sigur o sa le mearga bine...

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Storcătorul de bani

De ce nu storcator de fructe romanesti si legume a caror gust este unic.Portocalele le importam si sunt tratate sa reziate transportului , diferentelor de temperatura,costuri...

3 Declaratii
Final 12.05.2015