Grupul Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 950 de magazine în Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croația, Bulgaria și România.
Joi
14.06.2012
Un retailer german a urcat pe prima poziție în topul retailerilor moderni locali.
 

Kaufland a reușit în ultimii 2 ani să se impună în topul celor mai mari retaileri din România. În anul 2010, rețeaua germană a devansat Carrefour, iar în 2011 a detronat și Metro Cash&Carry, informează Ziarul Financiar. Astfel, pe prima poziție în clasamentul celor mai mari retaileri din România se află Kaufland, urmat de Carrefour, Metro, Selgros și Real.

Kaufland a obținut în anul 2011 afaceri de 1,35 miliarde de euro, potrivit estimărilor ZF. Afacerile Carrefour s-au cifrat anul trecut la 1,184 miliarde de euro, în timp ce Metro Cash&Carry a înregistrat afaceri de 1,06 miliarde de euro.

În ultimii ani, Metro Cash&Carry și Carrefour au obținut venituri mai mici deoarece au mizat în principal pe deschiderea de magazine de suprafață mică. Metro Cash&Carry a deschis doar magazine Punct și și-a extins rețeaua în franciză ”La doi Pași”. Carrefour s-a axat pe supermarketuri și pe magazinele de proximitate lansate prin franciza Carrefour Express.

În ultimii 3 ani, Kaufland s-a concentrat pe deschiderea de noi magazine. În anul 2009, retailerul german a intrat în Cartea Recordurilor după ce a doborât recordul mondial pentru cea mai mare pungă de cumpărături din lume realizată din hârtie reciclată.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Storcătorul de bani

La cum arata paharul de suc din imagine...sigur o sa le mearga bine...

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Storcătorul de bani

De ce nu storcator de fructe romanesti si legume a caror gust este unic.Portocalele le importam si sunt tratate sa reziate transportului , diferentelor de temperatura,costuri...

3 Declaratii
Final 12.05.2015