Un retailer francez se retrage de pe piața grecească

În România, Carrefour operează 3 formate de magazine: 25 de hipermakerketuri, 52 de supermarketuri Carrefour Market și 8 magazine de proximitate de tip franciză Carrefour Express Angst.
Luni
18.06.2012
Mediul economic din Grecia a determinat un lanț francez de retail să părăsească această țară.
 

Grupul francez Carrefour vinde participația pe care o deține la rețeaua sa din Grecia grupului Marinopoulos, partenerul Carrefour pe piața locală. Valoarea tranzacției, care va fi încheiată după primirea acordului din partea autorităților concurenței, este de 220 milioane de euro, scrie Dailybusiness, citând presa internațională.

Carrefour și Marinopoulos controlează, cu participații egale, compania mixtă care operează magazine Carrefour în Grecia și Cipru. În urma acordului, Marinopoulos deține în mod exclusiv licența de franciză Carrefour în Grecia, Cipru, Bulgaria, Albania și alte țări din Balcani.

Mișcarea grupului francez vine ca un răspuns la condițiile economice actuale din Grecia. Economia Greciei s-a contractat cu 6,5% în primul trimestru al anului 2012 comparativ cu perioada similară a anului trecut, informează Dailybusiness. Economia elenă traversează al cincilea an consecutiv de recesiune.

Grupul Carrefour deține peste 15.500 de magazine în 32 de țări din lume și numără peste 475.000 de angajați. În România, Carrefour operează 3 formate de magazine: 25 de hipermarketuri, 52 de supermarketuri Carrefour Market și 8 magazine de proximitate de tip franciză Carrefour Express Angst.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Storcătorul de bani

La cum arata paharul de suc din imagine...sigur o sa le mearga bine...

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Storcătorul de bani

De ce nu storcator de fructe romanesti si legume a caror gust este unic.Portocalele le importam si sunt tratate sa reziate transportului , diferentelor de temperatura,costuri...

3 Declaratii
Final 12.05.2015