Munca sau viața personală?

Pentru a nu te transforma într-un ”workaholic” învață să-ți programezi în calendar și câteva activități care nu au nicio legătură cu job-ul tău. Unii antreprenori de succes își fac o listă cu lucruri ”de făcut” – ”to do list”, iar până la sfârșitul deadline-urilor bifează toate lucrurile notate. După ce devenim adulți tindem să nu mai fim distractivi: vorbim doar despre serviciu și tindem să devenim plictisitori pentru cei din jur. Amintește-ți ce activități practicai cu plăcere în copilărie. Îți plăcea să te plimbi ore în șir cu bicicleta? Bifează în calendar o zi în care vei face acest lucru și respectă cu sfințenie ”întâlnirea” rezervată pentru tine. Trateaz-o cu aceeași seriozitate pe care o acorzi unei întâlniri de afaceri.
Crează-ți o listă personală cu lucruri pe care vrei să le faci în timpul tău liber. Gândește-te care sunt lucrurile care te vor face cu adevărat fericit. La început scrie tot ce îți trece prin cap. Poate vrei să sari cu parașuta sau să faci bungee-jumping. Lasă-ți emoțiile și sentimentele să se exprime în scris. Nu te speria dacă ai notat prea multe lucruri. Vei fi suprins câte vei putea duce la bun sfârșit în cel mai scurt timp.
Programează-ți distracția
După ce ai scris totul pe listă, urmează o etapă mai dificilă: programarea fiecărei activități. Aici eșuează marea majoritate a oamenilor și se ascund în spatele celei mai comode scuze: ”nu am timp”, scuză care nu este acceptată în această situație. Așa cum îți programezi și respecți întâlnirile de afaceri, așa poți să-ți respecți viața personală și distracția. Nu înlocui niciodată o activitate de pe lista personală cu una de serviciu. Nu sta să întocmești un raport în seara în care îți propusesei să faci fotografii de pe cea mai înaltă clădire din oraș. Cu alte cuvinte, nu deveni un sclav al locului tău de muncă.
Un mic truc pentru a reuși
Te poți ghida după Regula 80/20, cunoscută și sub denumirea Principiul lui Pareto. Potrivit acesteia, 20% din activități produc 80% din rezultate. Invers, 80% din activități produc 20% din rezultate. Depinde doar de tine ce alegi. Puținul (20%) care reprezintă esențialul sau mulțimea (80%) care reprezintă partea mai puțin valoroasă? Dacă vei ști să te concentrezi pe acele activități critice care produc 80% din realizări, îți va rămâne suficient timp liber.
Articole citite

Logo-ul este primul lucru care le vine în minte oamenilor despre un brand, motiv pentru care este important ca aceștia să îl rețină ca pe o aminitire pozitivă.
Chiar dacă multe dintre ele sunt „locuri în care nu se întâmplă nimic“, business-urile locale se pot dezvolta foarte bine şi în oraşele mici. Trebuie să fiţi doar mai atenţi la specificul fiecărei localităţi în parte şi mai ales la necesităţile locuitorilor. Publicaţia „Adevărul“ ne propune o trecere în revistă cu idei de afaceri în oraşe mici.
Ernst&Young a publicat raportul Women. Fast forward: The time for gender parity is now, care și-a propus să afle răspunsul la două întrebări: care sunt cele mai importante bariere în dezvoltarea profesională a femeilor şi care sunt elementele care le pot propulsa în carieră.
Atunci când îşi aleg denumirile firmelor, imaginaţia românilor nu are limite. Cei mai mulţi dintre români aleg cu sufletul, cu speranţă şi, în unele cazuri, cu foarte mult umor. Dovadă studiul făcut de compania Keysfin care a căutat cele mai originale denumiri de firme.
Jones Lang LaSalle a realizat un studiu care analizează extinderea şi prezenţa a 250 de retaileri internaţionali în peste 57 de pieţe comerciale importante. Citeşte pe ce loc se află Bucureştiul şi ce capitală ocupă poziţia fruntaşă.
Cele mai citite

Cererea de alimente ecologice este în creștere în toată Europa, creând oportunități pentru inițierea de afaceri agricole durabile, prin intermediul francizei.
Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.
Cu două decenii în urmă, românul Andrei Fâciu, creatorul Pizzamania, a avut ambiția nu doar să facă o pizza italiană autentică, ci și să ofere celor pasionați de gastronomie posibilitatea să creeze acest deliciu universal, folosind rețetele originale.
În doar câțiva ani, TikTok a reușit să dea lumea peste cap. De neconceput cu un deceniu în urmă, a intrat în forță în lumea reală și a devenit chiar o rampă de lansare pentru francize de succes.
Franciza din Republica Moldova a mai deschis o locație în București, în locul ocupat până în vară de Andy`s Pizza.
Subiecte populare in Forum
Idei de afaceri în oraşe mici
Mi-as dori sa rasara soarele si in orasele mici...dar din pacate nu prea vad cum...Multumesc pt ideile atat de interesante prezente pe acest site...
Idei de afaceri în oraşe mici
Idei de afaceri foarte interesante .Cei mai tineri si nu numai s-ar putea inspira si succesul nu va intarzia sa apara si va rasari soarele si in orasele mici
Egalitatea de gen generează performanţe mai bune în companii
Teoretic este egalitate dar practica dovedeste cu totul altceva.Pe umerii femeilor ,desi par fragili,apasa responsabilitati duble legate atat de viata profesionala dar si de...
De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor
Se inspira din orice..plus ca la imaginatie stam foarte bine:))
De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor
Interesant articol..la Bailesti mi se pare ca ar fi nimerit Sf Amza si sper ca nu maimutele ar inspira numele unui salan de infrumusetare
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri
Ei sunt cei care pierd si nici nu stiu ce
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri
Cei din urma vor fi cei dintai....
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri
Bine ca nu suntem spre varful...cozii ,ne multumim si cu mijlocul spre start