Cum să recrutezi francizați
1. Expoziţii şi târguri de afaceri
Participarea la tîrgurile și expozițiile din aria interesată îi ajută pe francizori să-și prezinte într-un mod eficient oferta lor completă pentru potenţialii francizați. Posibilitatea unor discuţii directe care să satisfacă aşteptările posibililor francizaților este un avantaj important pentru orice francizor. O bună oportunitate de a lărgi lista de contacte este Expoziția Internațională de Franciză și Branding 2012 .
2. Publicitate în mass-media
Una din cele mai comune și accesibile modalități de comunicare cu privire la sistemul tău de franciză rămâne mass-media.
Formele utilizate de obicei sunt:
a. campanii de publicitate sub formă de promovare de produs (TV, radio, ziare, internet);
b. anunțuri de căutare de francizați (presă, internet);
c. prezentarea companiei ( presa comercială, internet).
Mass-media pentru publicitate:
d. TV - folosit pentru publicitate şi promovare a produselor companiei; modalitate relativ costisitoare;
e. Radio – mediu potrivit pentru a sprijini campaniile de produs rulate la TV sau în presă;
f. Ziare - ziare și reviste de specialitate, utilizate în găsirea de francizați, la prezentări corporative şi la publicitatea de produs;
g. Internet - un mediu nou de publicitate şi cu o creştere rapidă, folosit în căutarea de francizaţi (sau societăţi asociate), la prezentări corporative şi la publicitatea de produs. Un avantaj competitiv este costul redus de publicitate, dar și posibilitatea crescută a mesajului de a ajunge la un anumit grup ţintă.
3. Publicitate în propriile noastre puncte de vânzare
O formă de recrutare frecvent utilizată de francize este ca anunţurile şi informaţiile cu privire la recrutarea de francizați să fie date de francizor în propriile puncte de vânzare. Aceasta este o metodă foarte eficientă de a găsi francizați datorită posibilităţii de acces direct la părţile interesate. De asemenea, potenţialul francizat poate vedea imediat cum arată şi funcţionează un punct de vânzare a rețelei de franciză la care doreşte să adere.
Articole citite
O franciză de succes este condusă de omul potrivit, de un bun francizor care și-a păstrat afacerea la fel de puternică și după francizare.
Francizorul este cel care pune bazele afacerii în franciză, iar orice greșeală pe care el o face poate afecta întregul business. Unele erori cauzează diverse conflicte în cadrul rețelei de franciză și pot duce la pierderea imaginii de marcă și a reputației afacerii. Drept urmare, francizarea afacerii nu înregistrează succesul dorit.
Dacă vrei să îți dezvolți o afacere în sistem de franciză trebuie mai înainte de toate să îți dorești să devii francizor. De asemenea, afacerea pe care o conduci trebuie să fie una de succes pentru a putea constitui baza pe care se va întemeia franciza.
O afacere de succes se poate extinde prin deschiderea unor noi sucursale, prin demararea unor noi activități sau prin francizare. Comparativ cu primele două modalități, dezvoltarea afacerii prin franciză implică investiții mai mici și riscuri reduse.
Franciza devine o modalitate de dezvoltare a afacerilor din ce în ce mai folosită.
Cele mai citite
Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.
Culoarea hainelor pe care le purtăm ne poate influenţa succesul sau insuccesul în afaceri.
Te asigurăm că e una dintre cele mai bune idei! Iată de ce .... conform ultimelor raportari oficiale, lanţul Fornetti a făcut un profit de 18 milioane de lei din minipateuri şi produse de patiserie.
Jumbo, lanțul de magazine grecești, continuă să-și extindă rețeaua de franciză din Balcani prin deschiderea de noi unități în 2018.
Europa a fost întotdeauna un etalon în privința modei, iar astăzi sunt multe francize de îmbrăcăminte care oferă creativitate, calitate și o afacere de succes.
Subiecte populare in Forum
Franciză la „mâna a doua”
Doresc o franciza Va multumesc Astept un raspuns
Franciza – cu ce se mănâncă?
Super util!
Propriul patron sau angajat?
Dupa 45 de ani de comunism si 25 de jaf normal ar fi sa fii raspunzator de munca ta
Idei de afaceri în oraşe mici
Multi au profitat de fondurile europene si nu au facut nimic...pacat.
Propriul patron sau angajat?
Normal ca patron mi-ar placea sa fiu...visez...
Propriul patron sau angajat?
Inceputurile sunt dificile si ar trebui initiata taxa zero in anumite conditii pentru ca ulterior se vor recupera...dar la noi legile se aplica numai in defavoare individului
Propriul patron sau angajat?
As vrea sa scriu despre Rodipet care au investit initial in chioscuri micute si cochete aveau colaboratori adevarati profesionisti si dintr-o data nu mai aveau resurse dar au...
Idei de afaceri în oraşe mici
Mare greseala ca nu s-au folosit fondurile europene, cei vinovati vor da socoteala pentru aceasta pentru ca sunt platiti niste indivizi pentru aceasta care nu fac nimic