Cum să fii un francizor de succes
Francizorul - un manager de succes
Un agent economic care vrea să devină francizor trebuie să acumuleze o experiență suficientă în afaceri. Francizorul are o viziune clară în ceea ce privește poziția companiei pe piață pe termen lung și concepe un plan amplu de extindere al acesteia. El trebuie să asigure păstrarea integrității afacerii și să evite orice incident care ar putea afecta imaginea organizației.
Francizorul este capabil să conducă afacerea și în condiții economice nefavorabile. Pentru aceasta el trebuie să întrunească abilitățile unui manager de succes și să demonstreze că:
- are capacitatea de a lua decizii și de a-și asuma responsabilitățile;
- are o putere mare de sinteză și analiză;
- are capacitatea de a planifica activitățile companiei în funcție de termenele și obiectivele stabilite;
- are calități de relaționare cu subalternii;
- este un foarte bun administrator;
- este un bun organizator;
- este un bun evaluator.
De asemenea, el trebuie să aibă calitățile necesare pentru a administra resursele umane, materiale și financiare pe care firma i le pune la dispoziție.
Un bun francizor acordă o atenție sporită procesului de selectare a potențialilor francizați
Francizorii inteligenți sunt foarte selectivi în alegerea viitorilor francizați. Ei vor selecta doar persoanele care sunt foarte bine pregătite financiar, intelectual și emoțional pentru conducerea afacerii.
Pentru succesul unei afaceri în franciză este esențial ca francizorul să dezvolte relații bazate pe încredere și respect reciproc cu fiecare francizat. O relație favorabilă cu francizatul necesită o comunicare permanentă și deschisă cu acesta.
Francizorii de succes sunt persoane carismatice, creative, sociabile care câștigă ușor încrederea francizaților. Pentru a consolida relațiile cu beneficiarii, ei le vor permite acestora să-și exprime propriile idei pentru inovarea afacerii.
Francizorii renumiți oferă francizaților, pe lângă modelul de afaceri și marca înregistrată, și unele servicii suplimentare: asistență tehnică și managerială, servicii de training și de promovare a afacerii, sprijin în alegerea locației francizei etc.
Nu există însă un tipar în care trebuie să se încadreze toți francizorii. Fiecare afacere în franciză este diferită și pentru fiecare în parte există o persoană potrivită.
Articole citite
Francizorul este cel care pune bazele afacerii în franciză, iar orice greșeală pe care el o face poate afecta întregul business. Unele erori cauzează diverse conflicte în cadrul rețelei de franciză și pot duce la pierderea imaginii de marcă și a reputației afacerii. Drept urmare, francizarea afacerii nu înregistrează succesul dorit.
Dacă vrei să îți dezvolți o afacere în sistem de franciză trebuie mai înainte de toate să îți dorești să devii francizor. De asemenea, afacerea pe care o conduci trebuie să fie una de succes pentru a putea constitui baza pe care se va întemeia franciza.
O afacere de succes se poate extinde prin deschiderea unor noi sucursale, prin demararea unor noi activități sau prin francizare. Comparativ cu primele două modalități, dezvoltarea afacerii prin franciză implică investiții mai mici și riscuri reduse.
Franciza devine o modalitate de dezvoltare a afacerilor din ce în ce mai folosită.
Modalități de a căuta potențialii francizaţi :
Cele mai citite
Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.
Ai visat vreodată să-ți creezi propriul sanctuar al frumuseții? Cu fondurile europene și franciza Nomasvello, acest vis poate deveni realitate.
O franciză, cum este Fun Science – Profesorii Trăsniți, poate schimba o viață. Așa s-a întâmplat în cazul Irinei Bogdan, fost manager bancar de succes timp de aproape două decenii.
Ciorbe și Plăcinte, unul dintre cele mai îndrăgite lanțuri de restaurante din București, a deschis o nouă locație, ca parte a unei strategii de extindere în cadrul comunităților urbane.
Trendul redescoperii vechilor meșteșuguri este validat de extinderea francizei Wash Shoes, care așteaptă ca noi parteneri să i se alăture.
Subiecte populare in Forum
Franciză la „mâna a doua”
Doresc o franciza Va multumesc Astept un raspuns
Franciza – cu ce se mănâncă?
Super util!
Propriul patron sau angajat?
Dupa 45 de ani de comunism si 25 de jaf normal ar fi sa fii raspunzator de munca ta
Idei de afaceri în oraşe mici
Multi au profitat de fondurile europene si nu au facut nimic...pacat.
Propriul patron sau angajat?
Normal ca patron mi-ar placea sa fiu...visez...
Propriul patron sau angajat?
Inceputurile sunt dificile si ar trebui initiata taxa zero in anumite conditii pentru ca ulterior se vor recupera...dar la noi legile se aplica numai in defavoare individului
Propriul patron sau angajat?
As vrea sa scriu despre Rodipet care au investit initial in chioscuri micute si cochete aveau colaboratori adevarati profesionisti si dintr-o data nu mai aveau resurse dar au...
Idei de afaceri în oraşe mici
Mare greseala ca nu s-au folosit fondurile europene, cei vinovati vor da socoteala pentru aceasta pentru ca sunt platiti niste indivizi pentru aceasta care nu fac nimic