Fenomenul instituțiilor de plată ia amploare

Paysera a început să funcționeze în 2004, în Lituania, iar în anul 2012, Banca Centrală i-a acordat licența pentru a opera o platformă pentru transferul internațional de bani, schimb valutar și prelucrarea plăților electronice. În prezent, compania are peste 100 de angajați și colaborează cu peste 50 de bănci din Uniunea Europeană, care deservesc sute de mii de clienți. Acum proprietarul mărcii dorește să extindă rețeaua de franciză pe alte piețe. După deschiderea unui punct de lucru în Anglia, a început să caute francizați în Europa. Astfel că primii francizați funcționează deja în Slovenia, Bulgaria și Letonia. România este una dintre piețele în care francizorul a lansat oferta de franciză.
Antreprenorii care doresc să ofere clienților lor o gamă mai largă de servicii financiare pot să dezvolte și sistemul de plăți cu carduri.
“Francizatul își va începe afacerea în industria fin-tech. El va fi responsabil pentru achiziție, vânzări, activitățile de marketing și dezvoltarea companiei. La rândul său, francizorul va asigura integrarea și adaptarea sistemelor necesare, accesul la infrastructura internațională a băncilor și a altor parteneri, pregătirea și sprijinul necesar, precum și materialele de marketing și de vânzări” - declară Julija Vilkute, Manager dezvoltare business la Paysera.
Aderarea la rețea ca operator unic necesită totuși o investiție mare. Costul este estimat de francizor la 200.000 de Euro. Suma include taxa inițială de franciză, crearea infrastructurii de afaceri, precum și fonduri pentru acoperirea costurilor de exploatare pentru primul an de funcționare. Mai devreme sau mai târziu, afacerea va începe să genereze profit, iar veniturile din serviciul de plăți pentru clienți vor acoperi cheltuielile legate de atragerea acestora.
Cu toate acestea, nu doar investiția este necesară pentru a începe o afacere în sistemul de franciză Paysera. Francizatul va trebui în plus să îndeplinească toate cerințele legale pentru a obține statutul unei instituții naționale de plată. Cerințele detaliate în această privință sunt specificate în Regulamentul BNR nr. 21 din 23 octombrie 2009, privind înființarea și derularea activității instituțiilor de plată. Aceasta prevede asigurarea unui management stabil și prudent și aplicarea unor soluții organizaționale adecvate. Desigur, însă, cerința cea mai serioasă este de a avea o sumă substanțială de 200.000 de euro pentru a asigura capitalul inițial. Este important faptul că acest capital nu poate proveni din împrumuturi, credite sau surse nedivulgate.
“Întreprinderile de plată necesită o paletă diversificată de activități deoarece marjele la tranzacțiile cu clienții sunt mici. Principalele surse de venit sunt tranzacțiile de schimb valutar și plățile prin comerțul electronic. Francizatul trebuie să se gândească că, pe măsură ce va atrage mai mulți clienți, cu atât mai mare va fi cifra de afaceri. Și o cifră de afaceri mai mare înseamnă costuri mai mici, ceea ce înseamnă, la rândul său, profituri mai mari” - explică Julija Vilkute.
După cum argumentează Julija Vilkute, perspectivele optimiste pentru potențialii francizați sunt legate de dezvoltarea pieței de comerț electronic.
“În 2017, comerțul electronic a obținut o cotă de 9,8% din vânzările realizate în comerțul cu amănuntul din întreaga lume și se estimează o creștere anuală de 20% în următorii ani. În același timp, de mulți ani, valoarea totală a tranzacțiilor fără numerar a crescut, în medie, cu o rată uluitoare de 42%. Toate acestea înseamnă că utilizarea metodelor de plată electronică va înregistra, de asemenea, o creștere rapidă” - spune Julija Vilkute.
Articole citite

Viziune, transparență și profesionalism sunt 3 valențe ale unui business complet - marca RITTER Broker Asigurare și Reasigurare.
Modelul de franciză RITTER Broker a fost construit, avându-se în vedere și posibilitatea de a crea sinergii cu afaceri deja existente și care activează în zona de Business-to-Consumer.
RITTER Broker a lansat recent o provocare pe piața asigurărilor, adresată celor care doresc să devină brokeri de asigurări sau să aibă propria afacere în franciză.
Pentru asigurarea tranzacțiilor cu bani, efectuate de clienții Smith&Smith, compania folosește cel mai eficient sistem de securitate.
De ce franciza RITTER Broker? Nu este mai simplu să îți înființezi singur o companie de brokeraj în asigurări?
Cele mai citite

Sistemele de franciză pot fi clasificate în moduri variate, în funcție de anumite caracteristici, dar ele sunt fundamental diferite în funcție de 3 criterii.
Într-o lume în care educația de calitate este tot mai căutată, programul inovator Fibonacci Kids – matematică mentală vedică, dedicat copiilor între 4 și 14 ani, și-a găsit rapid locul în inimile părinților și copiilor din Bacău.
În fiecare an, figurinele rafinate din ciocolată oferite cu mult drag de către cei de la Leonidas sunt legate de sărbătorile pascale. Este un moment de vârf, dar și un prilej pentru noii parteneri de a se alătura acestei francize care a cucerit lumea de mai bine de o sută de ani.
Dacă vrei să ai șansa preluării unei francize cu o expansiune accelerată în statele europene, deosebit de atractivă și profitabilă, atunci vezi ce îți oferă Blue Elephant.
Franciza din Republica Moldova a mai deschis o locație în București, în locul ocupat până în vară de Andy`s Pizza.
Subiecte populare in Forum
Un startup românesc vrea sa iți aducă contabilul în buzunar
Stiu sa-si atraga clientii printr-o perioada de gratie mai ales gratuita,unde nu ai sa intalnesti la un contabil
Un startup românesc vrea sa iți aducă contabilul în buzunar
Cand timpul este pretios,cand primesti sanctiuni pentru orice modificare de lege care se aplica in defavoarea micului intreprinzator sa ramana mic pare totul ok
Interview with David Banfield, President of The Interface Financial Group
E favorabil mediului de afaceri termenul mai scurt dar noua oamenilor de rand nu ne e...
Interview with David Banfield, President of The Interface Financial Group
Conteaza mult termenul de plata care cu cat este mai scurt cu atat este mai favorabil mediului de afaceri