Meniuri McDonald’s ca la KFC?

De la 1 iulie, Jim Skinner, 67 de ani, reprezentant al rețelei McDonald's pentru o perioadă de 41 de ani, a fost înlocuit în funcția de președinte (CEO) al corporației de Don Thompson, unul dintre colaboratorii săi. Deși inițial atât ambii reprezentanți ai McDonald's, cât și specialiștii în marketing, au spus că nu vor fi operate schimbări strategice în cadrul rețelei, se pare că noul șef al corporației intenționează să facă o serie de modificări.
După ce a analizat o carte cu 160 de rețete pentru restaurantele fast-food, Don Thompson și-a anunțat intenția de a revoluționa meniurile McDonald's.”Clienții noștri și-au exprimat acordul pentru a lărgi orizontul brand-ului așa că vom avea o nouă categorie de produse”, a declarat Thompson, citat de portalul newyork.newsday.com.
Majoritatea noilor produse au la bază carnea de pui și vor avea ca target publicul care consumă mâncăruri dietetice. Un avantaj pe care îl aduc produsele din carne de pui în comparație cu cele din carne de vită este numărul redus de calorii. De exemplu, un BigMac din carne de vită are 550 de calorii în timp ce 6 bucăți de pui McNuggets au 280 de calorii. Potrivit lui Thompson, noile produse vor atrage un număr mare de clienți și vor aduce și beneficii financiare companiei ținând cont de faptul că prețul cărnii de pui este mult mai mic decât cel al cărnii de vită.
Analiștii consideră că noile idei de meniuri au venit ca urmare a faptului că rețeaua este în căutarea unor soluții pentru a îmbunătăți vânzările. În luna mai, veniturile McDonald's au crescut cu 3,3%, însă au fost sub estimările analiștilor care preconizau o creștere de 5%. (E.C.)
Articole citite

Când vorbești despre franciza Leonidas, constați că amestecul de rafinament, tradiție și profitabilitate îți oferă tot atâtea argumente pentru a te alătura acestei rețele internaționale.
Lanțul american de restaurante în franciză Wendy's și-a îndreptat atenția către dezvoltarea de jocuri de aventură bazate pe teme fast-food, ca parte a unei campanii de marketing inteligente.
Cu o experiență de două decenii în cadrul McDonald's România, în 2016, Constantin Puiu a preluat afacerea Hello Donuts și a transformat-o într-un brand innovator, cu identitate puternică și potențial internațional.
Cu două decenii în urmă, românul Andrei Fâciu, creatorul Pizzamania, a avut ambiția nu doar să facă o pizza italiană autentică, ci și să ofere celor pasionați de gastronomie posibilitatea să creeze acest deliciu universal, folosind rețetele originale.
În fiecare an, figurinele rafinate din ciocolată oferite cu mult drag de către cei de la Leonidas sunt legate de sărbătorile pascale. Este un moment de vârf, dar și un prilej pentru noii parteneri de a se alătura acestei francize care a cucerit lumea de mai bine de o sută de ani.
Cele mai citite

Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.
Franciza din Republica Moldova a mai deschis o locație în București, în locul ocupat până în vară de Andy`s Pizza.
Jumbo, lanțul de magazine grecești, continuă să-și extindă rețeaua de franciză din Balcani prin deschiderea de noi unități în 2018.
Te-ai gândit să începi o afacere și ai nevoie de finanțare? În perioada următoare, zece mii de antreprenori vor fi selectați pentru a semna acordurile de finanțare prin intermediul programului Start-up Nation 2018, prin care se vor acorda până la 200.000 de lei per proiect.
Radu Tănase, fondator al Calif și Condimental, a anunțat în cadrul evenimentului Fast Forward Business Summit, care a avut loc in 27 septembrie a.c., că va lansa business-ul de franciză pentru brandul Condimental de Calif.
Subiecte populare in Forum
Povestea din cutie
Asa este daca ai sanatate le ai pe toate..Cat despre stilul de viata sanatos e f greu....
Povestea din cutie
Numai cat auzi 'STIL DE VIATA SANATOS " si atentia iti este acaparata.Cel mai de pret lucru este sanatatea si pe urma vin toate
Povestea din cutie
Suntem prea saraci ca sa nu ne pese cum ne alimentam daca asta inseamna sanatate atunci numarul adeptilor este sigur in crestere
Concept franţuzesc cu iz moldovenesc
La moldoveni este toata nadejdea,la Prut si dincolo ....
Concept franţuzesc cu iz moldovenesc
Lumea buna a micului Paris...a ramas in urma dar parfumul manierelor elegante reinvie si de ce sa nu ajunga si la ....Iasi
Cum ajungi de la una, la 10 francize
Trebuie sa ai mare curaj daca maresti incasariele prin marirea numarului puncteleor de desfacere este o metoda pe care nu oricine are curajul s-o aplice ,cu atat mai mult o...
Cum ajungi de la una, la 10 francize
Buna ziua, Unde aveți predominant punctele de lucru? În centre comerciale sau stradal? Multumesc.
Inspirat de colonelul Sanders
Din start figura romanului este mult mai simpatica deci nu poate fi vorba de copie,logo-ul lui dormi cu el sub perna,trebuie sa castige in instanta,felicitari