Nigiri, gunkan și temaki sau sushi pregătit în fața clienților

Wasabi, lanțul de sushi bar care a ales să se dezvolte prin franciză din luna mai a anului 2012, vrea să ajungă la o rețea de 30 de unități în România. Franciza a fost dezvoltată de japonezul Tsuchiya Naofumi, primul bucătar de sushi din Europa care a obținut în februarie 2012 certificatul Sushi Proficiency din partea Sushi Skills Institute - All Japan Sushi Association. Wasabi Running Sushi a apărut din dorința de a aduce un concept nou în România în ceea ce privește localurile cu specific japonez, a declarat Tsuchiya Naofumi, dezvoltatorul afacerii Wasabi în România.
Conceptul running sushi bar presupune existența unui bar în formă ovală, în centrul căruia se află bucătarii care pregătesc produsele în fața clienților. Barul este prevăzut cu o bandă rotativă pe care sunt aranjate farfuriile cu sushi. Clientul își poate alege ce preparat dorește de pe bandă, poate savura un sushi proaspăt și, în același timp, se poate bucura de spectacolul pregătirii lui, spune Tsuchiya Naofumi, bucătarul șef al Wasabi și creatorul rețetelor preparatelor.
Tsuchiya Naofumi explică ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a fi bucătar de sushi: Văzută din exterior, munca unui bucătar de sushi poate părea ușoară, dar în realitate nu este așa. Este nevoie de multă îndemânare și exercițiu. Trebuie să cunoști și să respecți o serie de reguli esențiale. Toate aceste lucruri nu pot fi dobândite decât prin multă muncă.
În prezent, Wasabi numără 5 puncte de lucru în România. Primul Wasabi Running Sushi a fost deschis în anul 2008, în Cluj-Napoca. După conceptul de running sushi, compania a dezvoltat conceptele sushi bar și sushi top și a deschis câte un Sushi Bar în Cluj-Napoca, Timișoara și Oradea. Cea mai recentă unitate Wasabi Sushi To Go a fost inaugurată săptămâna trecută la Cluj- Napoca.
Wasabi, membru al Tokyo Group, este începând cu luna februarie a anului 2012 membru oficial al All Japan Sushi Association.
(Elena Cărăușu)
Articole citite

Când vorbești despre franciza Leonidas, constați că amestecul de rafinament, tradiție și profitabilitate îți oferă tot atâtea argumente pentru a te alătura acestei rețele internaționale.
Lanțul american de restaurante în franciză Wendy's și-a îndreptat atenția către dezvoltarea de jocuri de aventură bazate pe teme fast-food, ca parte a unei campanii de marketing inteligente.
Cu o experiență de două decenii în cadrul McDonald's România, în 2016, Constantin Puiu a preluat afacerea Hello Donuts și a transformat-o într-un brand innovator, cu identitate puternică și potențial internațional.
Cu două decenii în urmă, românul Andrei Fâciu, creatorul Pizzamania, a avut ambiția nu doar să facă o pizza italiană autentică, ci și să ofere celor pasionați de gastronomie posibilitatea să creeze acest deliciu universal, folosind rețetele originale.
În fiecare an, figurinele rafinate din ciocolată oferite cu mult drag de către cei de la Leonidas sunt legate de sărbătorile pascale. Este un moment de vârf, dar și un prilej pentru noii parteneri de a se alătura acestei francize care a cucerit lumea de mai bine de o sută de ani.
Cele mai citite

Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.
Franciza din Republica Moldova a mai deschis o locație în București, în locul ocupat până în vară de Andy`s Pizza.
Jumbo, lanțul de magazine grecești, continuă să-și extindă rețeaua de franciză din Balcani prin deschiderea de noi unități în 2018.
Te-ai gândit să începi o afacere și ai nevoie de finanțare? În perioada următoare, zece mii de antreprenori vor fi selectați pentru a semna acordurile de finanțare prin intermediul programului Start-up Nation 2018, prin care se vor acorda până la 200.000 de lei per proiect.
Radu Tănase, fondator al Calif și Condimental, a anunțat în cadrul evenimentului Fast Forward Business Summit, care a avut loc in 27 septembrie a.c., că va lansa business-ul de franciză pentru brandul Condimental de Calif.
Subiecte populare in Forum
Povestea din cutie
Asa este daca ai sanatate le ai pe toate..Cat despre stilul de viata sanatos e f greu....
Povestea din cutie
Numai cat auzi 'STIL DE VIATA SANATOS " si atentia iti este acaparata.Cel mai de pret lucru este sanatatea si pe urma vin toate
Povestea din cutie
Suntem prea saraci ca sa nu ne pese cum ne alimentam daca asta inseamna sanatate atunci numarul adeptilor este sigur in crestere
Concept franţuzesc cu iz moldovenesc
La moldoveni este toata nadejdea,la Prut si dincolo ....
Concept franţuzesc cu iz moldovenesc
Lumea buna a micului Paris...a ramas in urma dar parfumul manierelor elegante reinvie si de ce sa nu ajunga si la ....Iasi
Cum ajungi de la una, la 10 francize
Trebuie sa ai mare curaj daca maresti incasariele prin marirea numarului puncteleor de desfacere este o metoda pe care nu oricine are curajul s-o aplice ,cu atat mai mult o...
Cum ajungi de la una, la 10 francize
Buna ziua, Unde aveți predominant punctele de lucru? În centre comerciale sau stradal? Multumesc.
Inspirat de colonelul Sanders
Din start figura romanului este mult mai simpatica deci nu poate fi vorba de copie,logo-ul lui dormi cu el sub perna,trebuie sa castige in instanta,felicitari