Optica corectă pentru franciză

Toate argumentele pentru succes
Toate argumentele pentru succes / Ama Green Optic, o franciză de serviciile căreia are nevoie tot mai multă lume
Joi
18.05.2023
O realitate socială care demonstrează că vârsta de la care este nevoie de ochelari este tot mai scăzută a dus la crearea francizei Ama Green Optic, iar rezultatele afacerii sunt conform așteptărilor.
 

Lansată cu peste un deceniu în urmă, în municipiul Ploiești, Ama Green Optic, o firmă cu capital integral autohton, și-a dovedit eficiența și profitabilitatea, iar creatorii săi vor să extindă acum afacerea la nivel național.  Cu toate că franciza este una cu specific medical, foarte important pentru noii parteneri este că nu sunt necesare studii de specialitate. Pentru a îndeplini și această cerință, viitorii angajați ai francizaților vor beneficia de pregătire de specialiate în cadrul companiei.

Franciza Ama Green Optic este cu atât mai promițătoare cu cât se înscrie pe un trend ascendent al serviciilor din domeniul optic, acestea fiind unele dintre cele mai dinamice activități, situație determinată atât de diversitatea categoriilor sociale pe care o acoperă, cât și de faptul că vârsta de la care ochelarii sunt necesari este în continua scădere. Statisticile spun că primii ochelari de vedere sunt necesari, în tot mai multe cazuri, de la vârste din ce în ce mai fragede, în mod frecvent sub șapte ani. În acest context, Ama Green Optic a dovedit deja că afacerea per unitate este deja pe profit după jumătate de an.

Deținătorii francizei consideră că este o afacere dovedit profitabilă. Iar dezvoltarea ei este confirmată de statistici conform cărora numărul de unități de optică medicală este undeva la 20 la sută din nivelul necesar. Asta spune că este o alegere de netăgăduit pentru potențialul investitor.

De ce să investești și ce să faci în prima etapă?

Atunci când decizi să investești în franciza Ama Green Optic trebuie să știi că, cel puțin în primul an de activitate, este necesară implicarea ta directă în afacere. După deschidere, ai toate atuurile să ai succes. Ai acces la aparatura și dispozitivele cele mai bune, iar oamenii tăi sunt pregătiți de compania mamă, care, pentru început, preia o parte din responsabilități.

Care sunt pașii pentru a deschide o franciză Ama Green Optic

Primul pas pentru a deschide o franciză Ama Green Optic este contactarea francizorului. După o primă discuție cu compania mamă și semnarea contractului, în urma unui studiu de fezabilitate care indică dacă este potrivit sau nu, se alege spațiul de desfășurare a activității. O unitate are nevoie de 2-3 angajați, respectiv unul sau doi consultanți și un optometrist.

Ama Green Optic te ajută să îți dezvolți o afacere în sistem de franciză, punându-ți la dispoziție toate informațiile, beneficiile și suportul necesar pentru a-ți deschide propria unitate. Sistemul de franciză conceput este unul performant și flexibil, iar, în funcție de francizat și de locație, recuperarea investiției inițiale se poate face chiar după prima jumătate de ani de la deschiderea magazinului. Dacă este vorba despre ochelari de vedere, la Ama Green Optic găsești o gamă variată, cu lentil concepute pentru fiecare nevoie și cu rame care să se potrivească oricărei fizionomii. La fel, ochelarii de soare sunt într-o gamă largă, dezvoltată de specialiști optometriști, care oferă protecție de calitate împotriva razelor UV. Lentilele de contact oferite sunt alese cu atenție, astfel încât să corecteze vederea fără ca purtătorul lor să mai aibă nevoie de clasicele rame care, de multe ori, pot fi deranjante.

Foarte important pentru noii parteneri este sprijinul acordat de companie la momentul lansării afacerii, dar și pe tot parcursul evoluției acesteia.


Ștefan Pricop
Business Development Manager