O investiție recuperată într-un timp scurt
O investiție recuperată într-un timp scurt / Ama Green Optic este o afacere care și-a dovedit foarte repede eficiența și profitabilitatea
Miercuri
03.07.2024
Franciza Ama Green Optic, o afacere sustenabilă și în care investiția este recuperată după aproximativ jumătate de an, este o soluție de afaceri cu succes confirmat.
 

Ama Green Optic este o companie cu capital integral românesc, inițiată cu peste un deceniu în urmă, în municipiul Ploiești. Afacerea și-a dovedit repede eficiența și profitabilitatea, motiv pentru care fondatorii acesteia vor să o extindă la nivel național. Deși franciza este una cu specific medical, noii parteneri nu au nevoie de studii de specialitate. Pentru a îndeplini și această cerință, viitorii angajați ai francizaților vor beneficia de pregătire în cadrul companiei.

Franciza Ama Green Optic este cu atât mai promițătoare cu cât se înscrie în trendul ascendent al serviciilor din domeniul optic, acestea fiind unele dintre cele mai dinamice activități, situație determinată atât de diversitatea categoriilor sociale pe care o acoperă, cât și de faptul că vârsta de la care ochelarii sunt necesari este în continuă scădere. Statisticile spun că primii ochelari de vedere sunt necesari, în tot mai multe cazuri, de la vârste din ce în ce mai fragede, în mod frecvent sub șapte ani. În acest context, Ama Green Optic a dovedit deja că afacerea per unitate este deja pe profit după aproximativ șase lun.

Cofondatorii francizei consideră că afacerea are viitor întrucât, potrivit statisticilor, numărul de unități de optică medical existente acoperă aproximativ 20 la sută din necesar.

Cum începi afacerea?

Atunci când te hotărăști să investești în franciza Ama Green Optic trebuie să știi că, cel puțin în primul an de activitate, este necesară implicarea ta directă în afacere. După deschidere, ai toate argumentele pentru a avea succes. Ai acces la aparatura și dispozitivele cele mai bune, iar oamenii tăi sunt pregătiți de compania mamă, care, pentru început, preia o parte din responsabilități.

Pașii care trebuie urmați

 

Primul pas este contactarea francizorului. După o primă discuție și apoi semnarea contractului, în urma unui studiu de fezabilitate se alege spațiul de locația. O unitate are nevoie de 2-3 angajați, respectiv un optometrist și unul sau doi consultanți.

 

Ama Green Optic te ajută să îți dezvolți o afacere în sistem de franciză, punându-ți la dispoziție toate informațiile, beneficiile și suportul necesar pentru a-ți deschide propria unitate. Sistemul de franciză conceput este unul performant și flexibil, iar, în funcție de francizat și de locație, recuperarea investiției inițiale se poate face chiar după jumătate de an de la deschiderea magazinului.

Verificat este și gradul de satisfacție al clienților. Dacă este vorba despre ochelari de vedere, la Ama Green Optic găsești o gamă variată, cu lentile concepute pentru fiecare nevoie și cu rame care să se potrivească oricărei fizionomii. La fel, ochelarii de soare sunt într-o gamă largă, dezvoltată de specialiști optometriști, care oferă protecție de calitate împotriva razelor UV. Lentilele de contact oferite sunt alese cu atenție, astfel încât să corecteze vederea fără ca purtătorul lor să mai aibă nevoie de clasicele rame care, de multe ori, pot fi deranjante.

Foarte important pentru noii parteneri este că sprijinul acordat de companie la momentul lansării afacerii continuă pe tot parcursul evoluției acesteia.


Ștefan Pricop
Business Development Manager