Secretele produselor McDonald’s sunt dezvăluite românilor

Reprezentanții lanțului de fast-food vor să demonstreze prin intermediul campaniei ”Porți deschise la McDonald’s” că produsele lor sunt sănătoase și conțin ingrediente pe care le are toată lumea în bucătărie.
Vineri
02.11.2012
Lanțul de fast-food desfășoară o campanie prin care clienții pot afla mai multe despre produsele și serviciile oferite de cel mai mare lanț de restaurante din România.
 

Săptămâna viitoare fanii McDonald’s pot afla cum sunt pregătiți burgerii, cartofii și aripioarele picante din meniurile restaurantului. McDonald’s România desfășoara în perioada 5-11 noiembrie campania națională ”Porți deschise la McDonald’s”, prin intermediul căreia clienților li se dezvăluie modalitatea de preparare a produselor fast-food-ului. Totodată aceștia au ocazia să discute și cu angajații celui mai mare lanț de restaurante din România.

”Consumatorii sunt interesați de ceea ce se întâmplă în bucătăria McDonald’s. Pornind de la această dorință am gândit o campanie prin intermediul căreia aceștia au ocazia de a urmări pas cu pas, toate etapele de verificare și pregătire a produselor McDonald’s”, a declarat Daniel Boaje, Directorul general McDonald’s România.

Cei interesați să participe la turul bucătăriei McDonald’s se pot înscrie prin intermediul paginii de Facebook McDonald’s sau pot solicita o programare direct în restaurante. Vizitele se desfășoară atât în restaurantele din București, cât și în cele din restul țării, în anumite intervale orare.

Primul restaurant McDonald's din România a fost deschis pe 16 iunie 1995, la parterul centrului comercial Unirea din București. Restaurantul de la Unirii este prima franciză clasică apărută pe piața românească. McDonald’s deține în România 64 de restaurante în 21 de orașe, dintre care 28 în București și 36 în restul țării. Restaurantele primesc zilnic peste 140.000 de clienți. McDonald's are peste 3.500 de angajați în România și a fost în fiecare an unul dintre cei mai mari angajatori din țară.

Principalii concurenți ai McDonald’s de pe piața românească sunt KFC (peste 40 de restaurante), operat în sistem de franciză de compania US Food Network, și nou venitul Subway, care se extinde tot prin franciză în țara noastră. Subway este cel mai mare lanț de fast-food din lume și vrea să deschidă în următorii ani 40 de unități pe piața românească. Subway a intrat pe piață românească în aprilie 2012, iar până în prezent a deschis șase restaurante și are programate alte trei inaugurări până la finalul acestui an.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist

Articole citite

Un concept românesc, franciză de succes /25.09.2025

Dogu este un concept românesc care a devenit franciză și are deja un nume în piață. Despre ce înseamnă acest brand și de ce este el interesant pentru viitorii parteneri, ne spune Otilia Călin, cofondatoare Dogu.

Plug In Cafe - un concept inovativ de cafenele care se adresează nevoilor unei lumi în continuă mișcare /04.08.2025

We recharge you for your daily experiences – Aceasta este misiunea brandului Plug In Cafe – într-o lume în continuă mișcare, Plug In Cafe se poziționează în drumul oamenilor pentru a-i susține să-și ducă ziua și proiectele la capăt cu succes, datorită preparatelor sale pe bază de cafea.

Famous Waffles, deschidere spre parteneriate /06.07.2025

Una dintre cele mai flexible francize gastronomice românești, Famous Waffles, oferă antreprenorilor posibilitatea să i se alăture în condiții deosebit de avantajoase.

Franciza Leonidas, pentru toate anotimpurile /30.06.2025

Când vorbești despre franciza Leonidas, constați că amestecul de rafinament, tradiție și profitabilitate îți oferă tot atâtea argumente pentru a te alătura acestei rețele internaționale.

Marketing inteligent într-o rețea de franciză fast-food /26.05.2025

Lanțul american de restaurante în franciză Wendy's și-a îndreptat atenția către dezvoltarea de jocuri de aventură bazate pe teme fast-food, ca parte a unei campanii de marketing inteligente.