Premieră în industria francizei şi în cea muzicală: prima trupă francizată din lume

Primul concert al trupei francizate Rednex va avea loc pe 29 noiembrie în Auckland, cel mai mare oraş din Noua Zeelandă.
Joi
08.11.2012
Chiar dacă se află pe continente diferite, fanii formaţiei Rednex pot asculta live piesa "Cotton Eye Joe" în acelaşi timp.
 

Franciza este folosită pentru prima oară la nivel mondial şi în industria muzicală. Trupa Rednex, care ne-a lăsat de-a lungul timpului piese memorabile ca "Wish You Were Here", "Cotton Eye Joe" şi "Hold Me For a While", a folosit franciza pentru a se clona. Acum trupa poate avea două concerte în acelaşi timp, pe continente diferite, însă cu alţi artişti. Membrii formaţiei au încheiat un parteneriat de franciză cu DJ-ul Jason Beaumont. Acesta a lansat o dublură a trupei Rednex, care poate concerta în Australia şi Noua Zeelandă.

„Trupa din Suedia stabileşte concertele principale, iar eu sunt responsabil pentru toate evenimentele organizate la nivel local. Am o experienţă de peste 20 de ani în industria muzicală, însă acesta este de departe cel mai interesant proiect la care am participat vreodată”, a declarat Jason Beaumont, partenerul francizei Rednex.

„Am încercat de mult timp să dezvoltăm franciza trupei Rednex, însă acest concept s-a putut materializa doar după ce a apărut şi Jason în peisaj. Ştiam că suntem pregătiţi să facem şi acest pas. Din moment ce aceasta este prima încercare de acest gen din industria muzicală, deocamdată aşteptăm feedback-ul acestui proiect. Ne gândim însă să încheiem parteneriate şi în Statele Unite ale Americii şi în India”, spune Pat Reiniz, unul dintre membrii trupei.

Rednex este o trupă suedeză de muzică folk/techno/bluegrass. Formaţia s-a afirmat la nivel internaţional în anul 1994 când a lansat hitul „Cotton Eye Joe”. În anul 2007, trupa a vrut să reprezinte România la concursul Eurovision, însă piesa „Well o wee” nu a trecut de selecţiile naţionale. Rednex a colaborat şi cu trupa Ro-Mania din ţara noastră pentru melodia „RailRoad, RailRoad”.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe