Criza alungă Bricostore din Ungaria

În România, Bricostore are 15 magazine, iar în Croaţia trei.
Marţi
20.11.2012
Plecarea grupului de bricolaj de pe piaţa ungară va duce la desfiinţarea a 1.000 de locuri de muncă.
 

Grupul francez de bricolaj Bricostore, cu operaţiuni în România, Ungaria şi Croaţia a decis să se retragă de pe piaţa ungară la începutul anului viitor. Decizia grupului a fost luată în urma efectelor drastice ale crizei economice cu care se confruntă ţara vecină de la începutul lui octombrie 2008, care au dus la o scădere importantă a activităţilor Bricostore.

Philippe Bresson, preşedintele grupului francez, afirmă că nu întrevede o refacere serioasă şi durabilă a consumului în Ungaria. Bricostore este prezent în această ţară din anul 1997 şi operează opt magazine. Plecarea din Ungaria a grupului de bricolaj, care înregistrează pierderi pe această piaţă din 2009, va duce la desfiinţarea a 1.000 de locuri de muncă.

În România, Bricostore are 15 magazine, iar în Croaţia trei. Piaţa românească de bricolaj a fost de asemenea afectată de criza economică, vânzările din 2011 înregistrând un declin de aproape 40% faţă de anul 2008.

Bricostore concurează în ţara noastră, pe o piaţă a de distribuţie a materialelor de construcţii şi bricolaj estimată la 1,7 miliarde de euro, cu Praktiker, bauMax, Mr. Bricolage, Obi, Leroy Merlin, Hornbach şi cu trei companii autohtone: Dedeman, Arabesque şi Ambient.

(L.N.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Storcătorul de bani

La cum arata paharul de suc din imagine...sigur o sa le mearga bine...

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Storcătorul de bani

De ce nu storcator de fructe romanesti si legume a caror gust este unic.Portocalele le importam si sunt tratate sa reziate transportului , diferentelor de temperatura,costuri...

3 Declaratii
Final 12.05.2015