ANAT va avea un nou președinte

Eximtur deține 11 agenții proprii și 14 francize în orașele București, Brașov, Craiova, Galați, Brăila, Iași, Mediaș, Pitești, Târgu-Mureș, Alba Iulia și Bistrița.
Miercuri
13.03.2013
Funcția va fi ocupă de Lucia Morariu, proprietarul unei agenții de turism care cuprinde 14 unități proprii și 11 francize.
 

Începând de vineri, 15 martie, Lucia Morariu, proprietarul agenției de turism Eximtur, va ocupa funcția de președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT). Aceasta o înlocuiește pe Corina Martin, al cărei mandat expiră, informează Mediafax. Lucia Morariu este singura persoană care și-a depus candidatura la șefia asociației. Aceasta va primi numirea oficială dacă la şedinţa ANAT din 15 martie vor fi prezenţi peste 10% din cei aproximativ 600 de membri.

Lucia Morariu spune că a ales să facă acest pas la îndemnul unor colegi. În mandatul noului președinte, ANAT va insista asupra modificării legislaţiei pe "zona de călătorii", pentru că piaţa este foarte dezorganizată. Lucia Morariu consideră că o agenție de turism se înființează prea ușor, ceea ce dă posibilitatea şi unora de rea credinţă să intre în acest domeniu.

"În momentul în care se înfiinţează agenţii primăvara, se închid toamna şi mai pleacă şi cu banii clienţilor, normal că se compromite ideea de agenţiei de călătorie", a declarat pentru agenția Mediafax, Lucia Morariu.

Eximtur este cea mai mare agenție de turism cu capital românesc. În anul 2011, compania a lansat programul național de franciză, iar până în prezent rețeaua agențiilor de turism s-a extins, cuprinzând pe lângă cele 14 agenții proprii și 11 agenții francizate în orașele București, Brașov, Craiova, Galați, Brăila, Iași, Mediaș, Pitești, Târgu-Mureș, Alba Iulia și Bistrița. Taxa de intrare în franciza Eximtur este de 2.000 EUR, la care se adaugă o redevență anuală de 500 EUR. Investiția inițială estimată pentru implementarea francizei în cazul unei agenții nou înființate este între 5.000 – 10.000 EUR.

Eximtur va participa la târgul de turism care se desfășoară în perioada 14-17 martie, la RomexpoBucurești. Alte agenții de turism care activează pe piața din România sunt: Paralela 45, J'Info Tours, Perfect Tour, Christian Tour ș.a.

(L.N.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe