Franciza care-ți lasă gura apă

În imagine: tochitura bucovineană cu brânză de oi, ou Bio și mămăliguță din făină de porumb Bio.
”The Romanian Blouse” (sau tradiționala ie) face furori pe catwalk-uri și în vitrinele celor mai în vogă retaileri de modă. Nu știm cât timp vor mai exploata creatorii de modă frumosul port popular românesc. Ce știm sigur este că bucătăria românească va impresiona întotdeauna prin gustul și aromele preparatelor tradiționale. Este și ideea de la care a plecat antreprenoarea Todosi Isolde, care a lansat pe piața locală un concept nou de restaurant, care îmbină elementele tradiționale bucovinene cu produse BIO cu certificat ecologic. ”Am întâlnit conceptul pentru prima oară în Statele Unite ale Americii și am considerat că asocierea produselor cu certificat BIO cu cele tradiționale constituie o garanție a succesului”, povestește Todosi Isolde. Astfel a luat naștere BIObucovina.
Primul restaurant a fost deschis pe 1 martie 2012 în Iulius Mall Suceava. Noul concept și ”bucatele” specific românești: sărmăluțele în foi de varză, ciulamaua de hribi de pădure, platoul boieresc, tochitura tradițională, combinate cu produse BIO au atras un număr impresionat de clienți. Până în anul 2015, proprietarii BIObucovina vor să ducă acest concept inedit în 30 de locații din țara noastră, modalitatea aleasă pentru extinderea afacerii fiind franciza. Din vară două noi unități francizate se vor alătura rețelei de restaurante.
Cât costă o franciză BIObucovina
Franciza BIObucovina este un concept care poate fi aplicat în diferite modalități, raportate la spațiul și locația francizatului: BIOrestaurant, Plăcintărie, Cofetărie& Simigerie, Cozonaci cu lapte BIO și ouă BIO. ”Francizatul poate opta pentru toate cele patru tipuri la un loc sau pentru oricare în parte. În funcție de tipul de locație deschisă, variază și taxa de intrare în franciză. Astfel, pentru toate categoriile cumulate există taxa unică de 5000 EURO + TVA, cu o redevență lunară de 500 EURO. În cazul alegerii unor anumite categorii ale BIObucovina, prețurile se reduc, acestea fiind negociabile, în funcție de datele pe care le avem. În ceea ce privește investiția proprie în utilaje și locație, aceasta începe de la 15.000 EURO și poate crește în functie de complexitate și de intențiile de dezvoltare ale francizatului”, a declarat pentru portalul Franchising.info.ro Todosi Isolde.
Tiramisu și-a găsit loc în meniul BIObucovina, alături de cozonaci, pască și poale-n brâu, fiind preparat cu smântână de casă și însiropat în cafea Bio. |
:![]() |
Reclama cea mai sănătoasă este ”din gură-n gură”
Cei interesați de franciza BIObucovina nu trebuie să fie calificați în domeniul gastronomic, întrucât francizorul pune la dispoziția acestuia toate ingredientele, compozițiile, produsele și rețetele necesare pentru gătirea preparatelor tradiționale cu produse BIO. ”Nu vă trebuie personal calificat, nu vă trebuie bucătari profesioniști, nu aveți grija măsurării și stresul de a crea mereu produse identice, nu trebuie să adăugați sare, zahăr sau alte mirodenii sau ingrediente care pot fi greșite de bucătari”, spune Todosi Isolde. ”Menționez că în afacerea BIObucovina reclama cea mai sănătoasă este “din gură în gură”. În momentul în care clientul este satisfăcut de produs, îl va recomanda în primul rând membrilor familiei, mai ales în perioada premergătoare sărbătorilor, iar comenzile vor fi pe masură.”

Articole citite

Când vorbești despre franciza Leonidas, constați că amestecul de rafinament, tradiție și profitabilitate îți oferă tot atâtea argumente pentru a te alătura acestei rețele internaționale.
Lanțul american de restaurante în franciză Wendy's și-a îndreptat atenția către dezvoltarea de jocuri de aventură bazate pe teme fast-food, ca parte a unei campanii de marketing inteligente.
Cu o experiență de două decenii în cadrul McDonald's România, în 2016, Constantin Puiu a preluat afacerea Hello Donuts și a transformat-o într-un brand innovator, cu identitate puternică și potențial internațional.
Cu două decenii în urmă, românul Andrei Fâciu, creatorul Pizzamania, a avut ambiția nu doar să facă o pizza italiană autentică, ci și să ofere celor pasionați de gastronomie posibilitatea să creeze acest deliciu universal, folosind rețetele originale.
În fiecare an, figurinele rafinate din ciocolată oferite cu mult drag de către cei de la Leonidas sunt legate de sărbătorile pascale. Este un moment de vârf, dar și un prilej pentru noii parteneri de a se alătura acestei francize care a cucerit lumea de mai bine de o sută de ani.
Cele mai citite

Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.
Jumbo, lanțul de magazine grecești, continuă să-și extindă rețeaua de franciză din Balcani prin deschiderea de noi unități în 2018.
Franciza din Republica Moldova a mai deschis o locație în București, în locul ocupat până în vară de Andy`s Pizza.
Cum se calculează valoarea reală a unei investiții într-o franciză? Câteva sfaturi despre cum să verificați costurile inițiale și cele de pe parcursul derulării unei afaceri de acest fel.
Michał Wiśniewski, director consultanță PROFIT system, își împărtășește experiența din afacerile în franciză din Europa Centrală și de Est.
Subiecte populare in Forum
Povestea din cutie
Asa este daca ai sanatate le ai pe toate..Cat despre stilul de viata sanatos e f greu....
Povestea din cutie
Numai cat auzi 'STIL DE VIATA SANATOS " si atentia iti este acaparata.Cel mai de pret lucru este sanatatea si pe urma vin toate
Povestea din cutie
Suntem prea saraci ca sa nu ne pese cum ne alimentam daca asta inseamna sanatate atunci numarul adeptilor este sigur in crestere
Concept franţuzesc cu iz moldovenesc
La moldoveni este toata nadejdea,la Prut si dincolo ....
Concept franţuzesc cu iz moldovenesc
Lumea buna a micului Paris...a ramas in urma dar parfumul manierelor elegante reinvie si de ce sa nu ajunga si la ....Iasi
Cum ajungi de la una, la 10 francize
Trebuie sa ai mare curaj daca maresti incasariele prin marirea numarului puncteleor de desfacere este o metoda pe care nu oricine are curajul s-o aplice ,cu atat mai mult o...
Cum ajungi de la una, la 10 francize
Buna ziua, Unde aveți predominant punctele de lucru? În centre comerciale sau stradal? Multumesc.
Inspirat de colonelul Sanders
Din start figura romanului este mult mai simpatica deci nu poate fi vorba de copie,logo-ul lui dormi cu el sub perna,trebuie sa castige in instanta,felicitari