Poșta Română vrea să-și dea brand-ul în sistem de franciză

Poșta Română se află în plin proces de restructurare și modernizare. Franciza vine ca o soluție pentru reorganizarea operatorului de stat.
Luni
12.08.2013
Operatorul de stat intenționează să introducă și servicii financiar bancare în oficiile poștale, proiect prezentat băncilor în această perioadă.
 

În ultima vreme am tot asociat Poșta Română cu disponibilizările colective. În acestă lună operatorul de stat a prezentat două etape ale programului de restructurare și modernizare pe care îl derulează. Compania a anunțat că vrea să-și extindă portofoliul prin introducerea de servicii financiar-bancare în oficiile poștale. În același timp, Poșta Română va permite persoanelor fizice sau juridice să furnizeze servicii poștale sub brand-ul companiei, în sistem de franciză.

Proiectul pentru introducerea serviciilor financiar-bancare va fi prezentat băncilor în perioada 6 august - 6 septembrie, iar ”începând cu trimestrul IV al anului 2013 va deveni operațional sistemul de franciză poştală prin care persoanele fizice sau juridice interesate vor putea opera servicii poştale sub brandul Poşta Română”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Compania Națională Poșta Română se află în plin proces de restructurare și modernizare. Operatorul de stat vizează creșterea veniturilor, reducerea cheltuielilor și diminuarea datoriilor istorice.

Poşta Română este cel mai mare operator de servicii poştale din ţară, care administrează o reţea de 5.600 de oficii poştale, cât toată reţeaua bancară din România. Compania are la ora actuală un număr de 32.000 de angajaţi. Acţionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională (75%) şi Fondul Proprietatea (25%).

Un număr redus de companii din România folosesc serviciile Poștei Române, marea majoritate optând pentru firmele de curierat, care livrează coletele într-un timp mult mai scurt. Cele mai cunoscute firme de curierat sunt Fan Courier, DPD, Urgent Curier, Fastius Curier. DPD funcționeaza în regim de franciză și are la nivel de național o rețea de peste 100 de francizori.


Elena Cărăușu
ziarist
/4/
Vezi mai multe