România, un factor important pentru dezvoltarea francizei Subway în Europa

Costul licenței deschiderii unui restaurant Subway este de 7.500 de euro. Pentru fiecare restaurant deschis ulterior, suma se micșorează cu 50%.
Vineri
23.08.2013
Restaurantul deschis la mijlocul lunii iulie la Gara de Nord din București este cel de-al 4.000-lea Subway din Europa.
 

Deținătorul licenței restaurantului este compania LS Travel Retail, subsidiara din România a diviziei de retail și distribuție a grupului Lagardere. Cu o experiență de peste 50 de ani, Subway are proceduri specifice pentru acordarea licenței de franciză unei companii, însă această practică nu este întâlnită foarte des. În marea majoritate a celor 102 țări unde este prezent brand-ul Subway, sistemul de franciză este dezvoltat de francizați care operează unul sau mai multe restaurante.

”Franciza Subway este aleasă de companii care vor să-și extindă business-ul și să-l combine cu conceptul nostru. Este vorba despre rețele de benzinării, supermarketuri, sau - ca în cazul grupului Lagardere - de companii din diferite arii ale antreprenoriatului”, spune Marc Princ, agentul de dezvoltare a rețelei Subway îm Europa Centrală și de Est. ”Totuși, de cele mai multe ori, restaurantele Subway sunt deschise de antreprenori care sunt deja familiarizați cu brand-ul. Faptul că aceștia aleg să-și deschidă mai multe restaurante confirmă atractivitatea conceptului.”

Cristian Ștefănescu, francizatul care a deschis primul restaurant Subway din România, ne-a declarat în cadrul unui interviu acordat portalului nostru că intenționează să-și deschidă în viitorul apropiat un nou restaurant.

În prezent, rețeaua Subway numără peste 40.000 de restaurante la nivel mondial. Celebrele ”sub”-uri (sandvișuri) americane sunt pregătite în fața clientului, respectând cerințele acestuia. Odată cu extinderea numărului de restaurante, crește și numărul fanilor brand-ului. Cel mai nou fan faimos al Subway este fotbalistul Pele, care a fost numit la începutul lunii august ambasador al brand-ului.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist

Articole citite

Franciza Leonidas, pentru toate anotimpurile /30.06.2025

Când vorbești despre franciza Leonidas, constați că amestecul de rafinament, tradiție și profitabilitate îți oferă tot atâtea argumente pentru a te alătura acestei rețele internaționale.

Marketing inteligent într-o rețea de franciză fast-food /26.05.2025

Lanțul american de restaurante în franciză Wendy's și-a îndreptat atenția către dezvoltarea de jocuri de aventură bazate pe teme fast-food, ca parte a unei campanii de marketing inteligente.

Hello Donuts, franciza de gogoși care îndulcește România /09.05.2025

Cu o experiență de două decenii în cadrul McDonald's România, în 2016, Constantin Puiu a preluat afacerea Hello Donuts și a transformat-o într-un brand innovator, cu identitate puternică și potențial internațional.

Tradiție la superlativ /08.04.2025

Cu două decenii în urmă, românul Andrei Fâciu, creatorul Pizzamania, a avut ambiția nu doar să facă o pizza italiană autentică, ci și să ofere celor pasionați de gastronomie posibilitatea să creeze acest deliciu universal, folosind rețetele originale.

Bucuria sărbătorilor într-o colecție rafinată /24.03.2025

În fiecare an, figurinele rafinate din ciocolată oferite cu mult drag de către cei de la Leonidas sunt legate de sărbătorile pascale. Este un moment de vârf, dar și un prilej pentru noii parteneri de a se alătura acestei francize care a cucerit lumea de mai bine de o sută de ani.