Prima franciză a Poștei Române

Poşta Română este cel mai mare operator de servicii poştale din ţară. Compania are la ora actuală un număr de peste 30.000 de angajaţi.
Marţi
05.11.2013
Conducerea operatorului de stat a anunțat când va fi deschisă prima unitate experimentală a Poștei în regim de franciză.
 

"Într-o lună de zile, vom deschide şi primul oficiu franciză - un oficiu în care Poşta Română introduce know-how-ul, brandul şi îşi prestează anumite servicii în colaborare cu un alt partener care, la rândul său, îşi prestează serviciile lui”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Ion Smeeianu, Directorul General al Poștei Române, citat de Agerpres. ”Prin conjunctura celor două tipuri de servicii, se doreşte o sporire a veniturilor atât în ceea ce priveşte serviciile poştale, cât şi serviciile partenerului”.

Franciza este una dintre soluțiile propuse pentru reorganizarea operatorului de stat. Prin parteneriatul de tip franciză, Poșta asigură brandul, câteva servicii specifice, iar compania cu care se asociază vine cu sediul şi infuzia de capital. Sunt vizaţi micii retaileri din mediul rural şi urban, farmaciile, drogheriile ș.a.

În afară de procesul de privatizare, planurile Poștei Române includ și prestarea unor servicii suplimentare și un concept nou de oficiu poștal. Serviciile suplimentare includ brokerajul în asigurări și vinderea unor produse și servicii ale unor operatori telecom.

Conceptul nou de oficiu poștal este reprezentat de ghișeul business, unde sunt separate zonele destinate serviciilor pentru persoanele fizice de cele destinate persoanelor juridice. Un astfel de sediu a fost inaugurat în București.

Compania Națională Poșta Română este cel mai mare operator de servicii poştale din ţară, care administrează o reţea de 5.600 de oficii poştale, cât toată reţeaua bancară din România. Operatorul de stat se află în plin proces de restructurare și modernizare. Obiectivele principale ale companiei vizează creșterea veniturilor, reducerea cheltuielilor și diminuarea datoriilor istorice.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe