Franciza care colaborează cu băncile

”Pentru moment, obținerea unei francize AV Broker nu este condiționată de plata inițiala a unei taxe de achiziție, aceasta fiind oferită gratuit posibililor colaboratori” - Valentin Anghel, Directorul General AV Brokers.
Joi
30.01.2014

”În contextul economic actual, consider că obținerea unei francize este soluția potrivită pentru începerea unui business”, spune Valentin Anghel, Director General AV Brokers.

 

Cu alte cuvinte, e mai bine să apelezi la un specialist, în cazul nostru un francizor, dacă vrei să-ți pornești o afacere de succes. La fel se întâmplă și în cazul în care vrei să accesezi un credit. Valentin Anghel, Directorul General Av Brokers, companie care promovează produsele bancare, ne povestește cum a apărut și s-a dezvoltat compania pe piața locală și cum au ajuns românii să înțeleagă că la accesarea unui credit ai nevoie de sprijinul unui expert. Datorită francizei, specialiștii de la AV Brokers pot fi găsiți acum în București, Cluj, Sibiu, Craiova, Hunedoara, Timisoara, Petroșani, Hațeg, Petrila, Gherla, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Galați, Ilfov și Brașov, iar planurile de expansiune ale fondatorului companiei nu se opresc aici.

În anul 2007 ați înființat AV Brokers. Ce v-a determinat să alegeți un business din acest domeniu și ce puteți să ne spuneți despre activitatea companiei?
Vedeți dumneavoastră, de-a lungul timpului au fost situații în care doi savanți au descoperit același lucru simultan. În momentul în care intenționam să pornesc acest business credeam că nu există și că voi fi primul care îl face. Pe vremea aceea activam într-un mediu conex de business și acumulând cunostințele necesare, m-am gândit că pot înființa și promova acest business. Pe scurt, activitatea companiei AV Broker Solutions constă în a promova produsele bancare pe piața locală.

Ce provocări/obstacole ați întâmpinat când ați deschis acest business? Cum le-ați depășit?
Una dintre cele mai mari provocări întâmpinate de-a lungul timpului în acest business a fost să depășim numeric și valoric personalul și activitatatea de vânzări desfășurată de către instituțile bancare prin intermediul propriilor resurse de vânzare (sucursale și agenții), comparativ cu activitatea de vânzare desfășurată prin intermediari (brokeri). Aceste obstacole au fost amplificate de forța ''agresivă” de promovare pe care băncile o aveau, în detrimentul intermediarilor, inclusiv al AV Broker Solutions. Soluția pe care noi am găsit-o rezida în dezvoltarea / multiplicarea companiei în sistem de franciză.

La momentul actual, românii care vor să acceseze un credit înțeleg care sunt avantajele pe care le aduce o firmă de brokeraj?
Din ce în ce mai mulți clienți se orientează către noi deoarece foarte mulți dintre ei au înțeles că la accesarea unui credit au nevoie de un expert. Mai mult decât atât, toate serviciile noastre sunt prestate gratuit pentru toți clienții.

Care este părerea Dvs despre o afacere în franciză?
În contextul economic actual, consider că obținerea unei francize este o soluție potrivită pentru începerea unui business și de aceea promovez acest concept. Primirea unei afaceri în sistem de franciză, înseamnă practic transferul întregului know-how, a întregii cunoașteri a business-ului (de succes), francizatul nefiind nevoit să încerce o varietate de modele de business pâna la a ajunge la cea mai eficientă.Făcând o comparație simplă, este ca și cum ai primi o mașină nouă cu care poți porni imediat la drum, în loc de a-ți construi propria mașină pe care ulterior ești nevoit să o testezi și să îi aduci îmbunătățiri înainte de a porni la drum.

Vă rog să ne oferiți câteva informații despre franciza AV Brokers.
Conceptul de franciză AV Broker Solutions a fost inițial lansat în anul 2012, însă rețeaua de franncize a cunoscut o expansiune puternică cu precădere de-a lungul anului 2013, datorită eforturilor noastre de a promova acest model de business.

Persoanele interesate de obținerea unei francize AV Broker, trebuie să aibă cunoștințe temeinice despre produsele bancare, atât tehnice cât și despre vânzare, în momentul în care doresc să acceseze o astfel de oportunitate. Acest lucru presupune ca respectivele persoane să fi lucrat anterior în sistemul bancar și să fi înregistrat de asemenea rezultate excelente.

Este important de menționat că, pentru moment, obținerea unei francize AV Broker nu este conditionată de plata inițiala a unei taxe de achiziție, aceasta fiind oferită gratuit posibililor colaboratori care îndeplinesc criteriile menționate anterior.

Persoanele care optează pentru obținerea unei francize AV Broker Solutions dispun încă de la început de tot know-how-ul în domeniu, pe care noi l-am acumulat în cei șapte ani de activitate. De asemenea, beneficiază de toate parteneriatele pe care AV Broker le are în desfășurare cu băncile și ifn-urile. Totodată le este pus la dispoziție un soft de gestiune care permite generarea în timp util a analizelor portofoliului de clienți și vânzărilor realizate, precum și o aplicație Smartphone și o pagină web, cu surse importante generatoare de clienți.

Relația pe care o avem cu partenerii actuali este una de strânsă colaborare. Le oferim acestora sprijinul și consilierea necesară pentru a reuși să dezvolte la rândul lor business-ul pe care l-am furnizat.

Ce recomandări (sfaturi) aveți pentru persoanele interesate să-și deschidă o franciză AV Brokers?
Persoanele interesate de înființarea unei francize AV Broker trebuie să înteleagă foarte bine care sunt beneficiile pe care noi le oferim atât lor, cât și clienților noștri. Este foarte important ca aceștia să ''profite'' la maximum de toate instrumentele și cunoștințele pe care le punem la dispoziție pentru a obține rezultatele dorite.

(E.C.)
/6/
Vezi mai multe