Curierul sună întotdeauna de 2 ori

DPD are o acoperire naţională de 100%, iar curierii companiei livrează zilnic aproximativ 25,000 de colete.
Miercuri
07.01.2015
După ce a dezvoltat o reţea de 42 de francize, o companie de curierat vrea să devină lider de piaţă în Balcani.
 

Brand-ul DPD Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de coletarie si curierat expres, apărut pe piaţa românească în anul 2008, când francezii de la GeoPost, subsidiara La Poste (Poșta Franceză) au cumpărat fosta companie românească de curierat Pegasus. Compania funcţionează în regim de franciză şi are la nivel de naţional o reţea de 44 de unităţi, dintre care 42 sunt francize.

În ceea ce priveşte francizaţii DPD, aceştia au între 35 şi 45 de ani, au studii medii sau superioare şi deţin deja un spaţiu de depozitare în oraşele de provenienţă. Ca urmare a creşterii numărului de comercianţi care aleg să se adreseze clienţilor din afara României, momentan compania se axează pe dezvoltarea serviciilor de livrare internaţională, ţintind statutul de lider de piaţă în zona Balcanilor până în anul 2020.

„Comercianţii încep să înţeleagă faptul că ţări precum Bulgaria, Ungaria, Polonia etc pot fi pieţe de desfacere care să genereze crestere de business atât cantitativ şi calitativ. Modificarea planului tarifar pentru serviciul DPD Classic Bulgaria-România reprezintă un prim pas facut de DPD pentru a facilita accesul magazinelor online romanesti şi nu numai, către aceste piete şi pentru atingerea obiectivului strategic de a deveni lider de piata in Balcani”, susţin reprezentanţii companiei într-un comunicat de presă.

Principalul centru de coletărie al companiei este la Sibiu, însă compania mai deţine unităţi la Bucureşti, Bacău, Braşov şi Buzău. DPD are o acoperire naţională de 100%, iar curierii companiei livrează zilnic aproximativ 25,000 de colete.

Serviciile de curierat rapid sunt foarte utilizate în ziua de astăzi, în principal datorită creşterii numărului de cumpărături pe care românii le fac online. Cele mai cunoscute firme de curierat din România sunt Fan Courier, DPD, Urgent Curier, Fastius Curier. Pentru firmele de curierat rapid din București , concurența este foarte mare. Pentru a menține clienții și pentru a împiedica procesul de migrare, trebuie să realizezi o strategie eficientă de fidelizare și să o respecți cu strictețe.

 


Elena Cărăușu
ziarist
/4/
Vezi mai multe