Dezavantajele francizării pentru un francizor
- Francizații care au avut succes în conducerea unei companii în sistem de franciză doresc să devină independenți. Prin urmare, francizatul poate deveni un competitor puternic, deoarece cunoaște foarte bine piața, dar mai ales pentru că știe exact cum să abordeze situația competitivă cunoscând atât punctele forte, cât și cele slabe ale francizorului. Din acest motiv este important să fie inclusă în acordul de franciză clauza ce specifică faptul că francizatului îi este interzis să intre în competiție cu francizorul sau cu ceilalți francizați din sistem. Cu toate acestea trebuie să fim conștienți de faptul că această clauză trebuie supusă unei evaluări din punct de vedere etic și al legislației anti-monopol. În concluzie, francizatul poate deveni un competitor doar după trecerea unei perioade de grație stabilită în clauza contractului.
- Un alt dezavantaj poate fi considerat atunci când vine vorba despre taxele pe care francizatul trebuie să le plătească francizorului ce nu depind de nivelul vânzărilor, ci de profitul realizat. Sunt șanse ca francizatul să încerce să subestimeze valoarea acestui profit astfel ajungând ca venitul tău ca francizor să scadă.
- Nu se pot ignora, de asemenea, problemele asociate cu necesitatea de a impune francizatului respectarea standardelor de calitate în managementul francizei. Aceste standarde sunt importante în a menține imaginea pozitivă a întregului sistem de franciză. Există situații în care, pentru un motiv sau altul, nu se pot implementa în mod corespunzător recomandările francizorului incluse în pachetul de franciză.
Consultanții PROFIT system
Articole citite

O franciză de succes este condusă de omul potrivit, de un bun francizor care și-a păstrat afacerea la fel de puternică și după francizare.
Francizorul este cel care pune bazele afacerii în franciză, iar orice greșeală pe care el o face poate afecta întregul business. Unele erori cauzează diverse conflicte în cadrul rețelei de franciză și pot duce la pierderea imaginii de marcă și a reputației afacerii. Drept urmare, francizarea afacerii nu înregistrează succesul dorit.
Dacă vrei să îți dezvolți o afacere în sistem de franciză trebuie mai înainte de toate să îți dorești să devii francizor. De asemenea, afacerea pe care o conduci trebuie să fie una de succes pentru a putea constitui baza pe care se va întemeia franciza.
O afacere de succes se poate extinde prin deschiderea unor noi sucursale, prin demararea unor noi activități sau prin francizare. Comparativ cu primele două modalități, dezvoltarea afacerii prin franciză implică investiții mai mici și riscuri reduse.
Franciza devine o modalitate de dezvoltare a afacerilor din ce în ce mai folosită.
Cele mai citite

Sistemele de franciză pot fi clasificate în moduri variate, în funcție de anumite caracteristici, dar ele sunt fundamental diferite în funcție de 3 criterii.
Într-o lume în care educația de calitate este tot mai căutată, programul inovator Fibonacci Kids – matematică mentală vedică, dedicat copiilor între 4 și 14 ani, și-a găsit rapid locul în inimile părinților și copiilor din Bacău.
În fiecare an, figurinele rafinate din ciocolată oferite cu mult drag de către cei de la Leonidas sunt legate de sărbătorile pascale. Este un moment de vârf, dar și un prilej pentru noii parteneri de a se alătura acestei francize care a cucerit lumea de mai bine de o sută de ani.
Dacă vrei să ai șansa preluării unei francize cu o expansiune accelerată în statele europene, deosebit de atractivă și profitabilă, atunci vezi ce îți oferă Blue Elephant.
Franciza din Republica Moldova a mai deschis o locație în București, în locul ocupat până în vară de Andy`s Pizza.
Subiecte populare in Forum
Idei de afaceri în oraşe mici
Mi-as dori sa rasara soarele si in orasele mici...dar din pacate nu prea vad cum...Multumesc pt ideile atat de interesante prezente pe acest site...
Idei de afaceri în oraşe mici
Idei de afaceri foarte interesante .Cei mai tineri si nu numai s-ar putea inspira si succesul nu va intarzia sa apara si va rasari soarele si in orasele mici
Egalitatea de gen generează performanţe mai bune în companii
Teoretic este egalitate dar practica dovedeste cu totul altceva.Pe umerii femeilor ,desi par fragili,apasa responsabilitati duble legate atat de viata profesionala dar si de...
De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor
Se inspira din orice..plus ca la imaginatie stam foarte bine:))
De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor
Interesant articol..la Bailesti mi se pare ca ar fi nimerit Sf Amza si sper ca nu maimutele ar inspira numele unui salan de infrumusetare
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri
Ei sunt cei care pierd si nici nu stiu ce
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri
Cei din urma vor fi cei dintai....
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri
Bine ca nu suntem spre varful...cozii ,ne multumim si cu mijlocul spre start