Cum să fii un francizor de succes
Francizorul - un manager de succes
Un agent economic care vrea să devină francizor trebuie să acumuleze o experiență suficientă în afaceri. Francizorul are o viziune clară în ceea ce privește poziția companiei pe piață pe termen lung și concepe un plan amplu de extindere al acesteia. El trebuie să asigure păstrarea integrității afacerii și să evite orice incident care ar putea afecta imaginea organizației.
Francizorul este capabil să conducă afacerea și în condiții economice nefavorabile. Pentru aceasta el trebuie să întrunească abilitățile unui manager de succes și să demonstreze că:
- are capacitatea de a lua decizii și de a-și asuma responsabilitățile;
- are o putere mare de sinteză și analiză;
- are capacitatea de a planifica activitățile companiei în funcție de termenele și obiectivele stabilite;
- are calități de relaționare cu subalternii;
- este un foarte bun administrator;
- este un bun organizator;
- este un bun evaluator.
De asemenea, el trebuie să aibă calitățile necesare pentru a administra resursele umane, materiale și financiare pe care firma i le pune la dispoziție.
Un bun francizor acordă o atenție sporită procesului de selectare a potențialilor francizați
Francizorii inteligenți sunt foarte selectivi în alegerea viitorilor francizați. Ei vor selecta doar persoanele care sunt foarte bine pregătite financiar, intelectual și emoțional pentru conducerea afacerii.
Pentru succesul unei afaceri în franciză este esențial ca francizorul să dezvolte relații bazate pe încredere și respect reciproc cu fiecare francizat. O relație favorabilă cu francizatul necesită o comunicare permanentă și deschisă cu acesta.
Francizorii de succes sunt persoane carismatice, creative, sociabile care câștigă ușor încrederea francizaților. Pentru a consolida relațiile cu beneficiarii, ei le vor permite acestora să-și exprime propriile idei pentru inovarea afacerii.
Francizorii renumiți oferă francizaților, pe lângă modelul de afaceri și marca înregistrată, și unele servicii suplimentare: asistență tehnică și managerială, servicii de training și de promovare a afacerii, sprijin în alegerea locației francizei etc.
Nu există însă un tipar în care trebuie să se încadreze toți francizorii. Fiecare afacere în franciză este diferită și pentru fiecare în parte există o persoană potrivită.
Articole citite

Francizorul este cel care pune bazele afacerii în franciză, iar orice greșeală pe care el o face poate afecta întregul business. Unele erori cauzează diverse conflicte în cadrul rețelei de franciză și pot duce la pierderea imaginii de marcă și a reputației afacerii. Drept urmare, francizarea afacerii nu înregistrează succesul dorit.
Dacă vrei să îți dezvolți o afacere în sistem de franciză trebuie mai înainte de toate să îți dorești să devii francizor. De asemenea, afacerea pe care o conduci trebuie să fie una de succes pentru a putea constitui baza pe care se va întemeia franciza.
O afacere de succes se poate extinde prin deschiderea unor noi sucursale, prin demararea unor noi activități sau prin francizare. Comparativ cu primele două modalități, dezvoltarea afacerii prin franciză implică investiții mai mici și riscuri reduse.
Franciza devine o modalitate de dezvoltare a afacerilor din ce în ce mai folosită.
Modalități de a căuta potențialii francizaţi :
Cele mai citite

Sistemele de franciză pot fi clasificate în moduri variate, în funcție de anumite caracteristici, dar ele sunt fundamental diferite în funcție de 3 criterii.
Într-o lume în care educația de calitate este tot mai căutată, programul inovator Fibonacci Kids – matematică mentală vedică, dedicat copiilor între 4 și 14 ani, și-a găsit rapid locul în inimile părinților și copiilor din Bacău.
În fiecare an, figurinele rafinate din ciocolată oferite cu mult drag de către cei de la Leonidas sunt legate de sărbătorile pascale. Este un moment de vârf, dar și un prilej pentru noii parteneri de a se alătura acestei francize care a cucerit lumea de mai bine de o sută de ani.
Dacă vrei să ai șansa preluării unei francize cu o expansiune accelerată în statele europene, deosebit de atractivă și profitabilă, atunci vezi ce îți oferă Blue Elephant.
Franciza din Republica Moldova a mai deschis o locație în București, în locul ocupat până în vară de Andy`s Pizza.
Subiecte populare in Forum
Idei de afaceri în oraşe mici
Mi-as dori sa rasara soarele si in orasele mici...dar din pacate nu prea vad cum...Multumesc pt ideile atat de interesante prezente pe acest site...
Idei de afaceri în oraşe mici
Idei de afaceri foarte interesante .Cei mai tineri si nu numai s-ar putea inspira si succesul nu va intarzia sa apara si va rasari soarele si in orasele mici
Egalitatea de gen generează performanţe mai bune în companii
Teoretic este egalitate dar practica dovedeste cu totul altceva.Pe umerii femeilor ,desi par fragili,apasa responsabilitati duble legate atat de viata profesionala dar si de...
De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor
Se inspira din orice..plus ca la imaginatie stam foarte bine:))
De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor
Interesant articol..la Bailesti mi se pare ca ar fi nimerit Sf Amza si sper ca nu maimutele ar inspira numele unui salan de infrumusetare
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri
Ei sunt cei care pierd si nici nu stiu ce
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri
Cei din urma vor fi cei dintai....
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri
Bine ca nu suntem spre varful...cozii ,ne multumim si cu mijlocul spre start