Profilul francizatului Mapple Bear
Dacă în articolul din 23 mai am explicat premisele favorabile aderării la rețeaua de franciză și beneficiile predării conform sistemului educațional canadian Maple Bear, astăzi vom descoperi care sunt condițiile pentru a deveni francizat Maple Bear, dar și care sunt beneficiile, precum și în ce constă sprijinul acordat de francizor.
Experiența nu este crucială
Din punct de vedere al profilurilor francizaților, Maple Bear se adresează către două grupuri de potențiali parteneri. Acestea sunt, în primul rând, grădinițele existente, cu locații proprii, care au deja profesori și copii înscriși, dar care doresc să-și actualizeze conceptul sau să încerce un nou domeniu - învățământul primar. Acestea trebuie să îndeplinească însă câteva condiții specifice - în primul rând, profesorii existenți trebuie să vorbească fluent limba engleză și, în al doilea rând, ar fi bine și de dorit ca respectivii copii din grădiniță să fi învățat deja limba engleză. Al doilea grup de parteneri potențiali sunt antreprenorii care până acum nu au lucrat în domeniul educației, dar au o dorință puternică de a dezvolta o afacere în acest sector. "Îi vom sprijini și îi vom ajuta pe toți cei care împărtășesc valorile noastre și au o pasiune pentru domeniul educațional", a spus Jan Bidan, Director General Maple Bear pentru Europa Centrală și de Est.
“Este important să rețineți că, în acest tip de parteneriat, nu este vorba doar de licențierea curriculum-ului, ceea ce este tipic și practica e destul de răspândită, ci de transferul întregului concept, al strategiilor de predare către elevi, de un curriculum care necesită o pregătire serioasă, un training care nu se face doar o singură dată, ci este permanent - aceasta înseamnă cooperarea în franciză, la urma urmei”, - subliniază Bidan.
Pentru școlile existente, este mai ușor să adere la acest sistem de franciză deoarece au deja locația, echipamentele și personalul calificat, astfel încât investiția pentru conversia către Maple Bear este mai mică decât în cazul unui partener care ia totul „de la zero". “Trebuie totuși avut în vedere faptul că se acordă o mare atenție spațiului și mediului în care vor învăța copiii. Acesta ar trebui să fie un spațiu sigur și stimulant. Clasa este unul dintre elementele principale de identificare ale școlilor noastre, deținând o poziție cheie, pentru că dotarea și dimensiunea clasei ține cont de toate strategiile noastre și de metodologia de predare. Prin urmare, indiferent dacă este o construcție nouă, cu echipamente deja existente sau este o clădire existentă care trebuie renovată, vom încerca să optimizăm costul amenajării cât mai mult posibil. Cu toate acestea, toate sălile de clasă trebuie să fie similare și echipate identic” - spune Bidan.
Astfel, valoarea investiției totale variază și va depinde în cea mai mare măsură de dimensiunea și de tipul clădirii, adaugă Bidan. Investiția inițială, sub formă de taxă de franciză, este de 35.000 de euro și se plătește o singură dată pentru licență. Este important de menționat faptul că primul francizat Maple Bear din România va plăti doar jumătate din valoarea taxei de franciză. Un alt fapt important este că, prin achiziționarea unei licențe, beneficiarii au dreptul să deschidă toate "formatele" instituționale - de la grădiniță și până la liceu. “Partenerul, totuși, nu are obligația de a deschide un spectru întreg, ci poate, de exemplu, să deschidă doar o grădiniță. Acest lucru este de obicei recomandat începătorilor. Dacă încep cu o grădiniță, vor avea restricții incomparabil mai reduse și mai mult timp la dispoziție pentru a aplica și implementa procedurile noastre. Pentru grădiniță, este nevoie de mai puțin personal, poate fi deschisă oricând pe parcursul anului și oferă posibilitatea permanentă pentru înscrierea copiilor”- explică Bidan.
Suport permanent pentru francizați
Francizații Maple Bear pot conta pe suport complet și susținut. “După cum am menționat deja, destinatarul francizei noastre cumpără o licență și devine parte a rețelei globale Maple Bear, având acces la cele mai bune practici și proceduri care se aplică în școlile noastre din întreaga lume” - spune Bidan, adăugând că suportul poate fi împărțit în două categorii de bază: suport academic și suport din punct de vedere operațional-marketing.
Suportul academic este acordat direct de la sediul companiei Maple Bear din Canada. "Calitatea profesorilor este unul dintre factorii pentru care educația canadiană este atât de eficientă", a spus Bidan. Cadrele didactice viitoare se formează prin programe educaționale specifice, care sunt foarte selective și recrutează studenți din cele mai bune școli secundare, care își continuă studiile în timp ce fac și practică, începându-și astfel cariera în domeniul educațional. “Am replicat acest eco-sistem și am creat o echipă academică formată din 200 de experți din Canada, care au ieșit pe teren și au călătorit în diverse țări unde avem instituții Maple Bear, pentru a oferi formare anuală inițială și continuă tuturor cadrelor noastre didactice. În plus, fiecărei școli îi este desemnat, de asemenea, un director virtual din Canada, care este responsabil de asistența continuă acordată profesorilor și directorilor școlari”- explică Bidan.
Francizatul primește acces la platforma online care conține, de asemenea, un curriculum detaliat pentru copii cu vârste cuprinse între 3 luni și 18 ani, precum și un manual operațional pentru managementul școlii. “Curriculum - ul este pentru noi „o ființă vie“ , care respiră și crește - fiind în mod constant actualizat și completat de noi cu cele mai bune practici de educație canadiană” - spune Bidan.
Din punct de vedere al sprijinului operațional, compania Maple Bear Central & Eastern Europe este responsabilă de acordarea acestuia către beneficiarii francizelor master din Europa. Master francizatul primește un plan de afaceri și un plan pentru implementarea conceptului, este ajutat în procesul de identificare a locației adecvate, în selectarea personalului, i se predau strategiile și procedurile de înscriere, procedura de gestionare a situațiilor de urgență etc. “Sprijinul permanent în afacere include și suportul în campaniile de marketing, iar beneficiarul va avea acces deplin la materiale video, vizuale și conținut, adecvate pentru social media - spune Bidan.
În România, planul este de a deschide mai multe grădinițe și școli primare în primă fază, creând astfel premisele pentru deschiderea școlilor secundare în următoarea etapă de dezvoltare.
Franciza MapleBear s-a dovedit a fi o oportunitate de afacere stabilă, la scară globală. "Niciuna dintre școlile noastre la nivel mondial nu a fost închisă din diverse motive sau nu a dat faliment", spune Jan Bidan.

Articole citite

Într-o lume în care tehnologia devine omniprezentă, capacitatea de a înțelege și de a lucra cu ea a devenit o abilitate esențială. Una pe care ți-o oferă Academia Micilor Developeri.
Franciza Maple Bear educă copii și tineri din 29 de țări și vrea să deschidă noi grădinițe și școli. Cum funcționează parteneriatul în franciză?
Sistemul educațional canadian Maple Bear reprezintă una dintre cele mai mari francize de învățământ din lume. Ce are de oferit această franciză și cine ar fi partenerii ideali din România sau din țările regiunii, explică Jan Bidan, Director General pentru Europa Centrală și de Est.
Școala Maple Bear deschide prima franciză în orașul Sibiu, începând cu anul școlar 2019-2020. Ce aduce nou franciza canadiană în sistemul educațional din România?
Sistemul educațional canadian Maple Bear lansează rețeaua de franciză în Europa Centrală și de Est. La ce se pot aștepta beneficiarii acestei francize?
Cele mai citite

Lansată la sfârșitul anului trecut în România, franciza SmartyKids a avut un ritm impresionant de expansiune.
Atunci când îşi aleg denumirile firmelor, imaginaţia românilor nu are limite. Cei mai mulţi dintre români aleg cu sufletul, cu speranţă şi, în unele cazuri, cu foarte mult umor. Dovadă studiul făcut de compania Keysfin care a căutat cele mai originale denumiri de firme.
În urmă cu patru ani, trei prieteni au inaugurat în România Easywash Laundromat Concept, o spălătorie de rufe self service cu program non-stop
Jump Planet, parcul de divertisment cu trambuline proiectate în Polonia, oferă sistemul de franciză și în România.
Știai că există o franciză profitabilă care pregătește copiii, prin joc, pentru provocările viitorului?
Subiecte populare in Forum
Afacere din propria locuinţă
ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...
Când matematica nu e Bau-Bau
ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...
Când matematica nu e Bau-Bau
ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...
Femeile conduc francizele educaţionale
ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...
Femeile conduc francizele educaţionale
ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...
România, în Topul Mondial al Educației. Un privilegiu?
ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...
Femeile conduc francizele educaţionale
Este un domeniu in care ar trebui investit pentru ca este vorba de viitorul nostru
Femeile conduc francizele educaţionale
Domeniul educational este pentru femei ca o manusa,de fapt ele sunt creatoarele si cunosc mai bine copiii