Crezi că e o idee bună să investești în franciza Fornetti?

Lanțul de patiserii Fornetti a ieșit din insolvență în 2015, an în care compania a intrat în portofoliul Aryzta AG, al treilea cel mai mare producător de panificație congelată din lume.
Miercuri
04.10.2017
Te asigurăm că e una dintre cele mai bune idei! Iată de ce .... conform ultimelor raportari oficiale, lanţul Fornetti a făcut un profit de 18 milioane de lei din minipateuri şi produse de patiserie.
 

Fornetti este o societate de talie internațională, lider pe piața de profil din Ungaria în sectorul productiv al industriei de panificație. Produsele excepționale, soluțiile tehnice și de marketing au impus renumele companiei în toată Europa, iar trendul ascendent pe care compania îl are în piață se va menține și în anii următori, conform declarațiilor lui Sebastian Gooding, președintele companiei.

Baza filozofiei Fornetti este ca o dată cu produsele, să aducă și un plus de valoare pentru clienții și colaboratorii săi. Obiceiul consumatorilor de a cumpăra zilnic produsele Fornetti de la partenerii de franciză, mici și mari întreprinzători este un semn că Fornetti este un brand puternic și poate fi o alegere inteligentă pentru antreprenorii care își doresc o afacere mică în domeniul panificației.

Fornetti România, companie care deţine cel mai extins lanţ de patiserii de pe plan local, a avut în 2016 o cifră de afaceri de aproape 163 de milioane de lei, în creştere cu 22% faţă de anul precedent, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Acesta este cel mai bun rezultat din istoria companiei pe plan local.

Profitul companiei, care a ieşit în 2015 din insolvenţă, s-a situat la 18 mi­lioane de lei, câştigurile societăţii majo­rân­du-se cu 58% faţă de anul 2015.

Creşte­rea businessului producătoru­lui vine în contextul în care compania a in­trat în vara lui 2015 în portofoliul Aryzta AG, care este al treilea cel mai ma­re producător de panificaţie con­ge­lată la nivel mondial, cu afaceri de circa 5 mld. euro anual.

Compania elveţiană Aryzta a cumpărat Fornetti în urmă cu doi ani şi a investit în aceasta aproape 8 milioane de euro. Aryzta cheltuie acum încă un milion de euro pentru modernizarea fabricii de la Kiskunfelegyhaza, din Ungaria, precum și pentru instalarea de noi linii de producţie în Kecskemet, Ungaria, şi la fabrica Fornetti din România. Investițiile nu se opresc aici, compania orientându-se și către partenerii francizați cărora le asigură o gamă sortimentală bogată, în concordanță cu cerințele pieței, iar sezonier, cu produse alternative.

In plus, francizații Fornetti beneficiază de o serie întreagă de avantaje încă de la începutul colaborării:

- O echipă dedicată și cu mare experiență asigură consultanță în privința selectării locației, a amenajării magazinului, inclusiv instruirea gratuită a personalului din magazine;

- Odată cu achitarea taxei de franciză, Fornetti România asigură fiecărui partener, în mod gratuit, cuptoarele, afișele de promovare a produselor, etichetele de prețuri, reclamele luminoase, dar mai presus de orice asistență și consultanță;

- Fornetti asigură transportul produselor cu mașini frigorifice speciale, la -18 grade Celsius. Frecvența de aprovizionare este de 2 ori pe săptămână;

- Pentru a asigura o calitate constantă a ofertei, reprezentanții Fornetti vizitează periodic punctele de vânzare ale partenerilor.

Produsele Fornetti sunt vândute în 11 ţări, prin mii de centre de vânzare şi retaileri. Compania are peste 970 de angajaţi în Ungaria şi 500 în Timişoara şi Ihtiman, oraş din Bulgaria.

Dacă ești pregătit să achiziționezi franciza Fornetti, trimite un email în acest sens la adresa mcoman@profitsystem.ro și te vom ajuta să îți vezi visul împlinit!


MC
Franchise Consultant
/1/
Vezi mai multe