Fii parte din povestea 5 to go!

Radu Savopol (dreapta) & Lucian Bădilă / antreprenoriat la puterea 100
Miercuri
19.12.2018
Nu aduce anul câte-aduce ceasul! O vorbă care se poate aplica cu succes în cazul celui mai mare lanț de cafenele din România și Europa de Est.
 

Este vorba de lanțul de cafenele 5 to go, pentru care 2018 s-a dovedit a fi un an al întâmplărilor frumoase, al conjuncturilor potrivite și al unor parteneriate interesante. Un an plin de povești, așa cum îi place lui Radu Savopol, fondator 5 to go, să spună, marcat de concepte pe cât de simple, pe atât de inedite, cărora le-a dat viață alături de Lucian Bădilă, partenerul lui de afaceri, și de întreaga echipă 5 to go.

Făcând o retrospectivă a anului care tocmai se încheie, facem referire, în primul rând, la deschiderea de noi coffee cornere, în acest an, fapt care a reprezentat un obiectiv al lui Radu Savopol și al asociatului său, Lucian Bădilă, care s-a și îndeplinit. Dovadă că, de la 80 de unități declarate în iunie 2018, 5 to go înregistrează, la final de 2018, peste 100 de unități, cea mai nouă cafenea fiind deschisă în decembrie, la Iași, în incinta Iulius Mall. Obiectivul deschiderii celor 100 de locații era setat încă din 2016, pentru finalul lui 2018, și s-a îndeplinit chiar cu 2 luni mai devreme decât fondatorul Radu Savopol a preconizat. Cât despre cifrele de afaceri, estimările grupului 5 to go pentru 2018 arătau, în 2017, că cifra de afaceri va depăși valoarea de 5 milioane de euro.

”Dacă pentru 2018 ne doream să atingem 100 de locații, ridicăm miza pentru următorii 2 ani la 200 de locații. E un obiectiv măreț, dar cred în el așa cum cred în povestea 5 to go și în relația pe care am creat-o cu clienții noștri. 2019 va fi un an al poveștilor și al simplității, al zâmbetelor și al prieteniilor legate la o cafea, al ideilor mărețe, al planurilor creative și al inspirației. Vrem să completăm gama proprie de produse 5 to go cu siropuri pentru cafeaua savurată acasă, realizate în Italia, asta pentru că am observat că și cafeaua de origini și ceaiurile sunt cerute și apreciate de clienți. În plus de asta, vrem să deschidem un nou concept pe zona de RETAIL, să fie mai mult vorba de spațiu, de comunicare și de relaționare. Când clienții vin înspre tine cu feedback și vor loc de socializat, de lucrat, de povestit și de întâlnit cu prietenii, noi le dăm! Ne gândim la spații cool, cu design fresh, cu o super atmosferă și cu produse de calitate, așa cum i-am obișnuit și până acum” - a declarat Radu Savopol, fondator 5 to go.

Cafeneaua mobilă cu mașini vintage, din anii ‘50-’60, plasată la evenimente, târguri și expoziții, prima franciză semnată de Radu și Lucian în urmă cu 3 ani, care s-a prelungit în februarie 2018 cu încă 5 ani, implicarea în proiectul pilot de mobilitate electrică UberGREEN, serviciul de transport cu mașini 100% electrice, deschiderea primului 5 To Go Drive, pe DN1, la km 103 Nistorești, unde se regăsește o stație de alimentare cu energie electrică pentru cele aproximativ 55.000 de autovehicule care tranzitează zilnic zona, prima locație deschisă într-o galerie comercială, la Auchan Drumul Taberei, dar și dezvoltarea conceptelor precum 5 To Go Plus – ”Bigger is better”, 5 To Go Coffee Spot sau 5 To Go Mobile sunt doar câteva dintre cele mai importante concepte și acțiuni care au marcat anul 2018. În plus, parteneriatele cu Nemira, cu Art Safari sau cu comedia românească ”Pup-o, mă!”, proiectul caritabil ”Barista pentru o zi”, dezvoltat de 5 to go pentru a susține Asociația ”Bulgăre de lumină” sau dezvoltarea liniei de produse 5 to go prin introducerea primelor game proprii, de cafea de origini și de ceaiuri pentru acasă, sunt câteva dintre acțiunile care definesc povestea 5 to go în 2018.

Dacă vrei să fii parte din povestea 5 to go în 2019, aderarea la rețeaua de franciză presupune câțiva cerințe care sunt descrise în catalogul de francize de pe portalul nostru. Pe scurt, investiția este cuprinsă între 15.000 - 20.000 de euro, incluzând și taxa de franciză. Contractul se semnează pe o perioadă de 5 ani. Francizatul mai achită o taxă (redevenţă) de 4% din cifra de afaceri + TVA şi o taxă de 1,5% + TVA pentru activităţi de marketing şi promovare. Modelul de franciză vizează toate orașele din țară, cu peste 50.000 de locuitori, potrivit fondatorilor lui.


5 to go la indigo / Sfârșitul anului 2018 marchează deschiderea celui de-al 100-lea coffee shop 5 to go în franciză.
Business Development Manager