5 to go își redeschide cafenele

Redeschidere are loc sugestiv, pe 5 mai / Întreruptă din cauza epidemiei de coronavirus, activitatea repornește în sistem “to go” și „drive”
Miercuri
22.04.2020
5 To Go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est, își redeschide unitățile la o dată aleasă în mod sugestiv: 5 mai.
 

Întreruptă din cauza epidemiei de coronavirus, activitatea repornește în sistem “to go” și „drive” iar la fiecare espresso, espresso lung sau americano, clienții vor mai primi câte o cafea. Anunțul a fost făcut de Radu Savopol, unul dintre cofondatorii brandului care numără nu mai puțin de 140 de locații în București și alte 17 locații din țară.

Cu o lună în urmă, afacerea era întreruptă temporar. “Deși puteam alege posibilitatea de a vinde la ușă sau la geam pentru mai mult de 70% dintre locațiile noastre, nu vreau să ne asumăm, în acest moment, riscuri și mizez pe înțelegerea din partea francizaților de a respecta acest lucru. Trebuie să avem o comunicare și o activitate coerentă și unitară la nivelul întregului grup”, spunea Savopol.

Odată cu reluarea activității, el estimează că, în prima săptămână, vânzările vor ajunge la 50% din normal. În timpul acestei pauze forțate a pregătit un plan de relansare. Campania “More coffe – less bucks” susține demersul și se concretizează prin oferirea unei doze duble de cafea clienților, pentru a le mulțumi că au rămas fideli.

Toate măsurile de prevenție luate la izbucnirea crizei, adică utilizarea dezinfectantului pentru mâini în toate locațiile, servirea băuturilor exclusiv în pahare „to go”, oferirea de capace și palatine de către barista și încurajarea plății electronice vor rămâne în vigoare. În plus, vor fi luate măsuri de protecție noi care prevăd reorganizarea spațiului și a timpului petrecut în locații. Se renunță la locurile de ședere. Referitor la acces, în spațiile de până la 20 de metri patrați va avea aces doar câte o persoană, pe rând, iar în cele cuprinse între 20 și 40 de metri patrați câte două, cu păstrarea distanței de 1,5 metri între clienți. Măsuri suplimentare îi vizează și pe angajați, respectiv purtarea obligatorie a măștilor și mănușilor.

Radu Savopol a adăugat că, în noua situație, ar trebui să relocheze 3-5 locații, din cauza unor neînțelegeri cu privire la chirii.   

Ideile de afaceri sunt globale. Prin urmare, acest articol a fost preluat din portalul sârb al companiei noastre. Vom continua să vă prezentăm idei interesante din alte țări în care ne desfășurăm activitatea dar și din mediul de afaceri autohton.

 

 

 


Radu Savopol, cofondator 5 To Go / În prima săptămână, vânzările vor ajunge la jumătate din cele de dinainte de criză
Ștefan Pricop
Business Development Manager