Succes european confirmat în România

Ionuț Balotescu, francizat Ice and Roll și Cake and Roll
Ionuț Balotescu, francizat Ice and Roll și Cake and Roll / Am fost mereu atras de ideea de street food, iar acest brand este cel mai mare lanț de street food din Europa. În plus, întotdeauna mi-am dorit să îmi deschid propria afacere. Mai mult chiar, aceasta este o afacere 2 în 1, care merge tot timpul anului, iar produsele sunt pentru toate categoriile de vârstă.
Vineri
22.04.2022
Eficiența europeană a brandurilor Ice and Roll și Cake and Roll este dovedită și pe piața din România. Cei mai noi francizați ne confirmă că este o afacere profitabilă.
 

Ionuț Balotescu este unul dintre noii parteneri ai francizei și ne spune de ce a făcut această alegere.

El a deschis această afacere în municipiul Pitești în a doua jumătate a lunii martie. Ionuț Balotescu afirmă că este abia la început de drum în antreprenoriat, însă acest aspect nu îl oprește să fie entuziast și implicat total în noul său business. “Întotdeauna mi-am dorit să  dezvolt o afacere, să fiu pe cont propriu și să îmi dedic timpul pentru a crea ceva special. Deși vremea nu a fost prietenoasă, clienții s-au arătat de la început interesați de rulota Ice and Roll și de produsele inedite pe care le oferă această franciză. Copiii au fost foarte încântați de înghețata mascotă și s-au oprit inclusiv să faca poză cu aceasta. Produsele au fost laudate, iar prietenii mi-au spus că au fost întrebați pe stradă de unde au luat înghețata. Fetita mea, Sara, nu se satură de ele. Vrea din fiecare și nu am cum să nu mă bucur când îi văd zambetul pe față de fiecare dată când vine la rulotă. Este încântată atât de produse, cât și de jucăriile care vin împreună cu acestea. Într-o zi, Sara a venit de la gradiniță cu toți colegii ei și s-au bucurat împreună de gustul produselor noastre. Mai mult, soția m-a susținut la fiecare pas și mi-a dat încredere să merg înainte”, spune noul antreprenor.

Ce v-a convins că este franciza de care aveți nevoie?

Știam că vreau să fac un business și căutam, de mult, să investesc în ceva, dar nu eram sigur în ce anume. Am vazut reclama Ice&Roll pe Facebook și, deși auzisem de brand, nu stiam foarte multe despre produse. M-am documentat și am încercat produsele care m-au cucerit pe loc și mi-au adus aminte de gustul copilariei.  

Convins am fost însă după ce am fost la întâlnirea cu reprezentanții francizei din București, printre care coordonatorul și administratorul master francizei. Aceștia    mi-au prezentat planul de afaceri, prognoza financiară și felul în care mă vor susține. Meetingul pe care l-am avut mi-a inspirat susținere și încredere.

Un alt fapt interesant este că parte din acest business se bazează pe rulotă, iar aceasta, avand mobilitate, îmi permite să particip la diverse târguri și festivaluri.

Cât a durat pregătirea pentru deschiderea afacerii și care sunt problemele pe care le-ați întâmpinat sau ce ar mai trebui să facă francizorul?

Au fost mai mulți pași. În primul rând a fost pregătirea dosarului de finanțare și acceptarea lui, care a durat aproximativ o săptămână. Apoi a fost vorba despre căutarea locației. A urmat trainingul de trei zile, atât pentru mine cât și pentru cele două  fete care sunt acum angajatele mele. Procesul a continuat cu transportarea și instalarea rulotei și cu instalarea soft-urilor și a echipamentelor, pe parcursul a două zile.

Au aparut și probleme, dar sunt unele normale, de care te lovești la orice început de drum și din care am învățat cum să mă descurc mai bine în viitor. În plus, am fost susținut la fiecare pas de către colegii din București.

De ce ați ales acest domeniu?

Pentru că am fost mereu atras de ideea de street food, iar acest brand este cel mai mare lanț de street food din Europa. În plus, întotdeauna mi-am dorit să îmi deschid propria afacere. Mai mult chiar, aceasta este o afacere 2 în 1, care merge tot timpul anului, iar produsele sunt pentru toate categoriile de vârstă.

Ce credeți despre cooperarea cu francizorul și despre sprijinul pe care vi-l acordă?

Cooperarea cu francizorul a fost exact cum mi s-a spus de la prima întâlnire. Au fost prezenți de fiecare dată când apărea o problemă și erau alături la fiecare moment de bucurie. Mi-au acordat atât suport tehnic, prin trainingul oferit pentru soft-ul prin care țin evidența și gestiunea produselor, cât și moral, prin aprecierea manifestată când am atins praguri maxime de vânzări.

Intenționați să deschideti noi puncte?

Da, aceasta este intenția mea. Deja m-am gandit la următorul punct. Este una dintre locațiile pe care le-am vizitat inițial cu administratorul master francizei și de care și d-lui a fost încântat.

Cât credeți că este de importantă această afacere în viitor?

Este foarte importantă și, cu siguranță, de succes, deoarece acest domeniu – mă refer la street food - este în continuă dezvoltare.

Vă veți ocupa doar de această franciză sau veți avea și o altă sursă de venit?

Momentan, am și alte surse de venit. Sunt angajat cu normă întreagă la Arhivele Române și, în timpul liber, fac parte din echipa de vânzări de la Raiffeisen. Cu toate acestea, dorinta mea este să mă ocup doar de aceasta franciză, pe care să o dezvolt cât mai mult, prin deschiderea altor puncte, deoarece sunt convins că potențialul acesteia este foarte mare.

Intrate de puțin timp în România, brandurile internaționale Ice and Roll și Cake and Roll - care fac parte din cea mai mare rețea europeană de street food, aparținând Sweet Gallery - au trecut deja testul pieței autohtone și sunt în plină expansiune.

În doar câteva luni, rulotele gastronomice furnizate de companie pot fi deja văzute în centre comerciale din Capitală, dar și în orașe precum Alexandria, Slatina, Brăila, Craiova, Piatra Neamț, Suceava,  Pitești, Mangalia, Sibiu sau Tecuci.

Conceptul se bazează pe predarea către noii parteneri ai francizei a unei afaceri la cheie, testată în cele peste 650 de unități care funcționează în mai multe state europene. Totodată, este vorba despre un business extrem de versatil și ușor de trecut de la vară la iarnă, cu cheltuieli minime. Cum suntem în pragul sezonului cald, rulotele, foarte bine echipate pentru două variante de afacere, sunt modificate, în doar o zi, pentru a putea distribui înghețată făcută după o formulă specială și băuturi răcoritoare. La sosirea sezonului rece, la fel de repede, se trece pe producerea de kurtos kolacs și alte dulciuri premium, numai bune pentru zilele friguroase.

Ce este foarte atractiv, este faptul că noii parteneri de franciză au posibilitatea să aleagă. Ei pot deține doar una dintre variante sau pe amândouă. Punctele de desfacere, care au avantajul mobilității, sunt deschise permanent, datorită modelului de vânzare la ghișeu într-un spațiu deschis, care poate fi schimbat oricând. Rulotele pot fi amplasate în locuri inaccesibile business-urilor statice, putând funcționa în cartiere, pe promenade, în piețe, lângă supermarketuri sau centre comerciale. Conceptul mobil reduce semnificativ investițiile legate de chirie sau adaptarea spațiilor tip restaurant la condițiile pandemice actuale.

Business Card Ice and Roll și Cake and Roll

Ice and Roll și Cake and Roll fac parte din cea mai mare rețea europeană de street food. Aceste rulotele gastronomice oferă mobilitate, costuri reduse și profitabilitate.

Investiție totală: valoarea minimă a investiției, contribuție proprie la finanțarea cu leasing, începe de la  40.000 de lei (depinde de condițiile de leasing aranjate și de opțiunea de business aleasă).

Taxa de franciză: de la 1000 de lei lunar.


Subiecte populare in Forum

Soluție pentru o afacere cu viitor

ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...

6 Declaratii
Final 08.01.2023
Soluție pentru o afacere cu viitor

ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...

6 Declaratii
Final 08.01.2023
Soluție pentru o afacere cu viitor

Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și...

6 Declaratii
Final 08.01.2023
Soluție pentru o afacere cu viitor

ONLINE PÔŽIČKY MEDZI JEDNOTLIVCAMI BEZ POPLATKOV VEĽMI DYNAMICKÝ TÍM V PRÁCI Finančná spoločnosť sa špecializuje na všetky oblasti. Poskytujeme vám ponuky pre...

6 Declaratii
Final 08.01.2023
Soluție pentru o afacere cu viitor

Am luat legătura cu această companie de împrumut care m-a ajutat cu o sumă de împrumut de (10.000 USD) fără niciun stres, așa că vreau să folosesc acest mijloc pentru...

6 Declaratii
Final 26.02.2022
Soluție pentru o afacere cu viitor

Buna ziua. Pot avea o așa franciza in Germania? Mulțumesc anticipat.

6 Declaratii
Final 20.01.2022
Schimbări strategice la Fornetti

Bună ziua! Ce pași trebuie urmați pentru acciza fornete? Va multumesc!

1 Declaratii
Final 24.02.2020
Pizza cu influenţe siberiene

eu totusi zic sa lasam pizza italienilor, celor care au creat-o :)) https://pizzerianapolicentrale.ro/

5 Declaratii
Final 24.02.2019